Democrat-liberalii i-au decapitat pe primarii de la Târgu Bujor şi Tuluceşti

   Scandalul din tabăra democrat-liberalilor gălăţeni ia amploare. Întruniţi miercuri seara în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, membrii formaţiunii politice au votat în unanimitate excluderea din partid a lui Laurenţiu Gîdei - primarul oraşului Târgu Bujor şi a lui Petrică Bratu – primarul comunei Tuluceşti. Celor doi edili le-au fost retrase şi funcţiile de conducere pe care le deţineau în PDL, după ce aceştia au ales să susţină candidaţii USL la parlamentare. „Ce urmează? La următoarele alegeri voi fi preşedinte de partid? Cum se poate, în lumea asta politică, să fiu exclus chiar de către un preşedinte exclus în urmă cu ceva timp? PDL a devenit o grădiniţă a oamenilor mari (...) Aştept ca această grădiniţă să se maturizeze. Cu persoana lui Doru Resmeriţă nu am nimic, ne-am înţeles. Pentru preşedintele Resmeriţă este total diferit”, ne-a declarat Laurenţiu Gîdei.

 

   „Ce lecţii de moralitate îmi poate da el?”

   Criticile lansate de către primarul oraşului Târgu Bujor nu au rămas fără ecou. Preşedintele PDL, Doruleţ Resmeriţă, l-a acuzat pe Laurenţiu Gîdei de trădare, în condiţiile în care democrat-liberalul le-a întors spatele candidaţilor ARD pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. „Lui cum îi stă pe bannere cu Nica şi Saghian? El avea calitatea de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Ce lecţii de morală îmi poate da el când se pune pe bannere cu uslaşii? E în stânga sau în dreapta? Am văzut că s-a plâns că nu a fost ajutat. Eu nu am avut cum să îl ajut, pentru că atunci eram implicat într-un alt proiect. Alţii trebuiau s-o facă. Să înţeleg că a fost ajutat de Nica şi Saghian”, ne-a declarat Resmeriţă.

   Ultimul cuvânt în ceea ce priveşte excluderea celor doi primari democrat-liberali îl are Biroul Permanent Naţional al partidului. În funcţia de vicepreşedinte, în locul lui Laurenţiu Gîdei, democrat-liberalii l-au ales pe omul de afaceri Andrei Lişinschi.

   Corina Dobre