PSD-iştii Dan Nica şi Viorel Ştefan - dinozaurii gălăţeni din Parlamentul României

   Eternii parlamentari de Galaţi, preşedintele PSD - ministrul Dan Nica, şi deputatul Viorel Ştefan au petrecut nu mai puţin de 16 ani în Parlamentul României. Cei doi social-democraţi candidează, la alegerile din data de 9 decembrie, pentru al cincilea mandat de parlamentar. Deşi, teoretic, sunt nedezlipiţi de fotoliile din Camera Deputaţilor, dinozaurii social-democraţi nu se pot lăuda cu prea multe realizări pentru judeţul pe care îl reprezintă, cu iniţiative legislative ori cu o activitate de invidiat. Din contră, preşedintele PSD Galaţi a dovedit că se pricepe de minune să tragă chiulul în Parlament ori să lenevească, întrucât şeful social-democraţilor are cea mai slabă activitate dintre parlamentarii gălăţeni.

 

   „Parlamentarii din mezozoic”

   Econtext.ro a întocmit, recent, un top al dinozaurilor din Camera Deputaţilor şi Senatul României, pe care i-a denumit „parlamentarii din mezozoic”. Pintre cei 86 de eterni parlamentari se numără şi social-democraţii gălăţeni Dan Nica şi Viorel Ştefan, care, din anul 1996 şi până în prezent, au triumfat la fiecare scrutin electoral, în ciuda reputaţiei controversate şi a scandalurilor mediatice în care au fost implicaţi. Ba mai mult, cei doi politicieni şi-au adjudecat, de fiecare dată, mandatul de parlamentar cu minimum 51% dintre sufragiile valabil exprimate. De exemplu, la alegerile parlamentare din anul 2008, ministrul Dan Nica a obţinut un scor electoral 66,75%, în timp ce deputatul Viorel Ştefan şi-a adjudecat mandatul cu 53% din voturile valabil exprimate.

   Potrivit Econtext.ro, circa o cincime dintre senatori şi deputaţi au deja cel puţin trei mandate. În total, din cei 86 de parlamentari-dinozauri, cei mai mulţi provin din Partidul Social Democrat. Nu mai puţin de 36 de parlamentari PSD au minimum trei mandate. Ei sunt urmaţi de PDL-işti (17) şi de PNL-işti (13). În acest moment, Parlamentul României cuprinde 471 de senatori şi deputaţi.

   Corina Dobre