PSD-istul Florin Pâslaru a recunoscut în scris că a turnat la Securitate

   Social-democratul Florin Pâslaru - botezat cu numele de cod „Pintea” de fosta Securitate – a recunoscut, în declaraţia pe propria răspundere depusă la Biroul Electoral Judeţean, că a făcut poliţie politică. Este pentru prima dată când PSD-istul, candidat pentru o funcţie publică aleasă, respectă legea şi nu săvârşeşte infracţiunea de fals şi uz de fals în declaraţii. Atât în anii 2000, 2004, cât şi în 2008, social-democratul a minţit în declaraţiile pe propria răspundere, atunci când a candidat pentru mandatele de consilier municipal, dar şi de deputat. Niciun procuror, însă, nu s-a autosesizat, din anul 2009 – atunci când dosarul acestuia de turnător a fost descoperit – şi până astăzi, pentru ca Pintea să răspundă în faţa legii pentru fals şi uz de fals.

 

   Nesilit de nimeni şi-a turnat colegii

   PSD-istul Florin Pâslaru a fost atât de fascinat de regimul comunist şi de turnătorie încât s-a oferit, nesilit de nimeni, să practice delaţiunea. „Fără a i se solicita, ne-a dat să înţelegem că este gata să ne sprijine în activitatea noastră”, nota ofiţerul de legătură, pe data de 04.04.1980. Ulterior, pe 08.04.1980, Florin Pâslaru a semnat angajamentul şi a primit numele conspirativ „Pintea”, după care social-democratul a trecut la „treabă”. Florin Pâslaru-Pintea a compus şi redactat nu mai puţin de 23 de note informative, iar pentru faptul că s-a dovedit a fi extrem de eficient, în iunie 1981, a fost promovat din categoria „colaboratori” în cea a „informatorilor”.

Deputatul Pintea a fost deconspirat de către inginerul Victor Rusen, în anul 2009, atunci când acesta şi-a consultat dosarul la CNSAS şi a cerut să îi fie dezvăluite şi numele celor care l-au turnat. Pâslaru a acţionat în instanţă decizia CNSAS, dar, după doi ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că deputatul PSD a făcut poliţie politică.

   Corina Dobre