Ţărăniştii trag sforile pentru a obţine Colegiul 9 Deputați al PDL

   Deşi mai sunt doar câteva zile până la depunerea oficială a candidaturilor pentru alegerile parlamentare, listele privind competitorii din cadrul ARD pentru Camera Deputaţilor şi Senat sunt departe de a fi „bătute în cuie”. Până în acest moment, doar Uniunea Social Liberală şi-a înregistrat oficial cei 13 candidaţi înscrişi în cursa pentru Parlamentul României.

 

   PNŢCD vrea să-l înlocuiască pe Trif cu Trifan

   Deşi democrat-liberalii au anunţat că au adjudecat Colegiul 9 Deputați din municipiul Galaţi – candidat din partea PDL fiind desemnat directorul ANRSC, Viorel Trif – la nici o săptămână, PNŢCD îi contrazice. George Codreanu, preşedintele PNŢCD Galaţi, susţine că formaţiunea politică pe care o conduce va primi de la PDL Colegiul 9 Deputați, în care ar urma să candideze omul de afaceri Petru Trifan – patronul Romprima Galaţi. „PNŢCD nu a pierdut colegiul de la Galaţi, doar că alţii au făcut ca Petru Trifan să dispară. Încă nu a fost stabilit, din cauza dualismului sau nonconformismului anumitor persoane. Termenul limită pentru clarificarea candidaturilor este duminică. Eu l-am ales pe acest om pentru că ştiu ce poate. Nu are sens să mai intre în Parlament toţi prăfuiţii. Noi vom avea un candidat ce va şi reuşi să devină parlamentar (...) Ne-am orientat pentru Colegiul 9 şi pentru Colegiul 4 Senat. Dar vom primi Colegiul 9. L-am solicitat special, pentru a distruge mafia creată de către Boldea”, ne-a declarat George Codreanu.

Liderul ţărăniştilor gălăţeni a precizat că social-democratul Aurel Nechia, candidatul USL pentru Colegiul 9, reprezintă „o victimă a politicului” şi „nu are ce căuta în politică”. „Domnul doctor Nechita este un profesionist, care nu are ce căuta în politică. Dânsul este o victimă a politicului. În ceea ce îl priveşte pe domnul Trif, eu cred că poate să mai aştepte. Este prea tânăr pentru o luptă a greilor. Din păcate, politica este făcută de către cei ce creează instabilitate, mizerie, promovează ura şi minciuna, laşitatea. Politicul este o mizerie, iar domnul Trifan, candidatul nostru, merge pentru a face curăţenie”, ne-a declarat George Codreanu.

De cealaltă parte, surse din cadrul PDL ne-au spus că ţărăniştii gălăţeni vor adjudeca, conform negocierilor din conducerea ARD de la Bucureşti, Colegiul 4 Senat, în condiţiile în care Mihai Răzvan Ungureanu a decis să cedeze PNŢCD colegiul lui Constantin Telegan. Democrat-liberalii susţin că Petru Trifan nu este încântat de o candidatură în Colegiul 4 Senat şi solicită, în schimb, Colegiul 9 Deputați.

 

   Petrişor Potec, înlocuit cu fostul primar Găinaru

   Surse din mediul politic ne-au spus că o altă schimbare este pe cale să se petreacă în Colegiul 1 Deputați din judeţul Galaţi, care a revenit PDL, conform negocierilor. Consilierul judeţean Petrişor Potec va fi înlocuit cu Gheorghe Găinaru, fostul edil-şef al comunei Drăgăneşti, primar ales de şase ori. Democrat-liberalul va candida împotriva deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi.

   Corina Dobre