ARD a ajuns de râsul curcilor: Constantin Telegan crede că va candida împotriva lui Nicuşor Ciumacenco

   Candidatul de 1%, Constantin Telegan, ţine morţiş să se facă de râs la fiecare scrutin electoral. În ciuda faptului că a înregistrat eşecuri pe bandă rulantă la alegerile precedente, Constantin Telegan (preşedintele Forţei Civice Galaţi) se încăpăţânează să se facă de râs şi în luna decembrie, după ce la alegerile din luna iunie a obţinut doar 1.298 de voturi, echivalentul a 1% din sufragiile valabil exprimate. Conducerea centrală a formaţiunii politice a stabilit, marți, în cadrul unei şedinţe, că în Colegiul 4 Senat din municipiul Galaţi, din partea partidului lui MRU, va candida Constantin Telegan.

 

   Lui Telegan îi este frică de Ciumacenco, nicidecum de un contracandidat

   Alianţa România Dreaptă (ARD) funcţionează de-a-ndoaselea la Galaţi, dacă ţinem cont de afirmaţia halucinantă pe care a făcut-o Constantin Telegan, la scurt timp după desemnarea sa drept candidat. Dacă în celelalte judeţe din România, ARD se doreşte şi se recomandă a fi o alternativă la USL, la Galaţi, membrii alianţei candidează, teoretic, unul împotriva celuilalt. De exemplu, Constantin Telegan nu este preocupat de principalul său contracandidat din Colegiul 4 Senat, Eugen Durbacă, ci de aliatul său din partea PDL, Nicuşor Ciumacenco, candidatul ARD pentru un mandat de senator în Colegiul 3 din municipiul Galaţi. „La alegerile locale, cele mai multe voturi le-am luat în Colegiul 4. Nu-mi este frică de Durbacă, ci de Ciumacenco, pentru că cel ce va avea mai multe voturi va obţine mandatul de senator la redistribuire, din partea alianţei”, ne-a declarat preşedintele Forţei Civice Galaţi.

 

   Membrii Forţei Civice refuză susţinerea lui Telegan

   Membrii de la Galaţi ai formaţiunii politice se reunesc, în această seară, într-o şedinţă, nemulţumiţi fiind de decizia conducerii centrale a partidului. Faptul că cei mai mulţi dintre membrii Forţei Civice de la Galaţi nu îl vor drept candidat, pe motiv că nu are potenţial, nu l-a împiedicat pe Constantin Telegan să-i pună beţe în roate lui Vlad Dumitru (candidatul agreat de ARD Galaţi pentru Colegiul 4 Senat), prin intervenția sa la Bucureşti. Marți, atât Telegan cât şi Vlad Dumitru (coordonatorul regional al partidului lui MRU) s-au aflat în Capitală pentru a tranşa problema privind desemnarea candidatului ce va intra în cursa pentru un mandat de senator, împotriva preşedintelui PC, Eugen Durbacă. Surse din Forţa Civică susţin că cei mai mulţi membri ai formaţiunii politice refuză să îl susţină pe Telegan, ba mai mult, îşi vor da demisia din partid. Constantin Telegan a negat informaţiile potrivit cărora în sânul partidului există tensiuni vis-a-vis de candidatura sa.

   Vlad Dumitru, candidatul agreat de către membrii formaţiunii politice gălăţene, este coordonatorul Regiunii Sud-Est, este om de afaceri, are aproximativ 40 de ani şi deţine, la Galaţi, o societate de IT.

   Corina Dobre