Ministrul Dan Nica şi senatorul Marius Necula - cei mai chiulangii dintre demnitarii gălăţeni

   Cei mai controversaţi parlamentari de Galaţi sunt şi cei mai chiulangii dintre deputaţii şi senatorii trimişi de către locuitorii de la malul Dunării în Parlamentul României. Doi dintre demnitarii ce reprezintă judeţul Galaţi la Bucureşti au reuşit „performanţa” de a chiuli mai bine de jumătate de mandat.

 

   Ministrul Dan Nica – cel mai leneş şi mai chiulangiu dintre parlamentari

   Ministrul Dan Nica, preşedintele PSD – recunoscut drept cel mai puternic lider de pe scena politică gălăţeană – şi-a adjudecat cu succes titlul de „chiulangiul numărul 1”. Social-democratul a reuşit ca, în mai puţin de patru ani de mandat, să înregistreze o prezenţă de doar 45,1% în Parlamentul României. Conform Institutului pentru Politici Publice (IPP), liderul PSD-iştilor gălăţeni ocupă, în topul prezenţei, un ruşinos loc 288 din totalul de 332 de poziţii, ce reprezintă, de fapt, numărul deputaţilor din Parlamentul României. Ministrul Dan Nica nu are, însă, o problemă doar cu absenţele, ci şi cu activitatea desfăşurată în Parlament. Conform informaţiilor făcute publice pe site-ul Camerei Deputaţilor, social-democratul Dan Nica este şi cel mai leneş dintre parlamentarii gălăţeni. Dan Nica va candida pentru al cincilea mandat de deputat.

 

   Senatorul Marius Necula îi suflă în ceafă liderului PSD

   La diferenţă mai mică de un procent faţă de fostul său şef de la PSD, democrat-liberalul Marius Necula – cel mai mare plimbăreţ pe bani publici dintre senatorii gălăţeni – ocupă locul doi în topul chiulangiilor. Democrat-liberalul a reuşit să bifeze, în aproape patru ani de mandat, o prezenţă de doar 46% în Parlamentul României. Pesemne, excursiile pe care le-a tot făcut în afara ţării, pe banii altora, nu i-au mai permis să semneze şi condica în Parlament.

 

   Deputatul Mircea Toader – exemplul pozitiv la capitolul prezenţă

   Democrat-liberalul Mircea Toader a înregistrat cea mai mare prezenţă dintre parlamentarii gălăţeni. Conform IPP, fostul preşedinte al PDL Galaţi, se situează pe locul 43, cu o prezenţă în Parlament de 86,9%. Toader este urmat, în topul prezenţei deputaţilor, de către democrat-liberala Carmen Axenie (82,5%), social-democraţii Florin Pâslaru (70,1%), Lucreţia Roşca (67,8%), Viorel Ştefan (67,4%), liberalul Victor Paul Dobre (66,2%) şi conservatorul Bogdan Ciucă (60,6%).

 

   Doctorul Paul Ichim, cel mai conştiincios dintre senatori

   Liberalul Paul Ichim nu s-a remarcat doar ca fiind cel mai puţin costisitor dintre senatori ori cel mai harnic, ci şi prin prezenţa în Parlamentul României. Unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi medici a înregistrat o prezenţă de 69,9%, ocupând locul 43, din totalul de 137. Liberalul este urmat în top de către progresistul Laurenţiu Chirvăsuţă (67,6%) şi de social-democratul Gheorghe Saghian (51,9%).

   Corina Dobre