PDL Galaţi depune plângere penală împotriva prefectului Cătălin Bocăneanu

   Numirea preşedinţilor şi locţiitorilor acestora în cele 433 secţii de votare din judeţul Galaţi a stârnit un adevărat scandal între PDL şi prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu. Democrat-liberalii îl acuză pe reprezentantul Guvernului USL în teritoriu de abuz în serviciu, în condiţiile în care acesta ar fi intervenit, la comanda PSD, în stabilirea listelor propuse de primari, în nu mai puţin de nouă localităţi gălăţene. Este vorba despre Tecuci și comunele Bălăşeşti, Brăhăşeşti, Cavadineşti, Cudalbi, Gohor, Matca, Tuluceşti şi Movileni, unde PDL susţine că prefectul nu a ţinut cont de propunerile făcute de către primarii democrat-liberali. „Solicit demiterea prefectului Bocăneanu. Vom depune plângere penală împotriva prefectului, pentru abuz în serviciu, pentru nerespectarea legii. Solicit ministrului Ioan Rus şi ministrului Victor Paul Dobre, care răspunde direct de alegeri, demiterea prefectului”, a spus preşedintele PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader.

   Cătălin Emanoil Bocăneanu a afirmat, în schimb, că nu a încălcat legea şi că termenul de propunere nu este similar cu obligativitatea. „Dacă dânsul consideră că asta trebuie să facă, poate să o facă. Nu e nicio problemă. Dumnealui are un stil propriu de a interpreta legea. Legea spune clar: se întocmesc nişte lise de primari, se înaintează prefectului şi conţin propuneri. Deci, lingvistic analizând, termenul de propunere înseamnă obligativitate sau strict limitare la acele persoane recomandate de primari? Poate nu ştiu eu limba română”, ne-a declarat prefectul. Cătălin Emanoil Bocăneanu a mai precizat că modificările pe liste s-au făcut ca urmare a unor cereri şi memorii înaintate Prefecturii Galaţi de către o serie de persoane din localităţile respective. Întrucât, susţine prefectul, primarii democrat-liberali au refuzat mai mulţi consăteni minţindu-i că listele sunt complete.

Interesant este faptul că localităţile în care s-au produs modificări au la conducere edili-şef portocalii şi nu de alte culori.

    La Matca, PSD şi-a pus preşedinţi de secţii analfabeţi

   Liderul PDL Galaţi îi acuză pe social-democraţii gălăţeni că au încălcat Legea Electorală şi în comuna Matca, unde, potrivit lui Mircea Toader, PSD a numit trei preşedinţi de secţii de votare analfabeţi, doi dintre acestea fiind fraţi, lucru interzis prin lege. Este vorba despre secţiile de votare cu numerele 3,5 şi 6. „Este strigător la cer ce se întâmplă la Matca. Curios mi se pare altceva: la propunerile făcute de primari PSD şi PNL nu s-au făcut modificări. Ce au propus, aia a rămas”, a spus Toader.

   Corina Dobre