Mesajul ambasadorului SUA cu ocazia premierii ”Antreprenorului Lunii” noiembrie

   Aşa cum ştiţi, sper, în fiecare lună, Ambasada SUA a încercat să promoveze persoane sau companii din România care au înţeles potenţialul unei idei sau oportunităţi noi de afaceri, iar apoi au dezvoltat cu energie şi curaj un plan atent pentru a transforma acea idee în realitate.

  Ana Maria Brezniceanu a petrecut trei ani în Canada, la studii doctorale în educaţie globală şi a cercetat diverse abordări educaţionale, inclusiv metoda Montessori. La întoarcerea în România, doamna Brezniceanu a fost nemulţumită de opţiunile de educaţie preşcolară pe care le avea la dispoziţie pentru copilul său, atât în sistemul public, cât şi în cel privat. În 2007, ea a deschis Grădiniţa Montessori din Bucureşti şi a început să lucreze cu 8 copii cu vârste până la 6 ani. A fost prima grădiniţă Montessori care a primit autorizaţie din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.

   În 2011, bazându-se pe succesul grădiniţei şi încurajată de părinţi, doamna Brezniceanu a înfiinţat o clasă primară, unde copiii să poată continua să studieze conform programei Montessori. În 2014,  succesul şcolii şi dezvoltarea sa constantă au determinat-o pe doamna Brezniceanu să înfiinţeze o clasă Montessori pentru copiii mai mari. Astăzi, Şcoala Montessori Bucureşti are 140 de elevi cu vârste de până la 12 ani şi 22 de învăţători şi educatori. Pasiunea doamnei Brezniceanu pentru educaţia copiilor şi spiritul său antreprenorial au determinat-o să înfiinţeze şcoala. Făcând acest lucru, ea le-a oferit şi altor părinţi din România o opţiune educaţională în plus, cu înalte standarde academice. Ea a găsit un sector de piaţă neexplorat în spaţiul educaţional românesc şi a înţeles dorinţa puternică a părinţilor de a avea mai multe opţiuni pentru educaţia copiilor lor.

   Astăzi, în Săptămâna Mondială a Antreprenoriatului şi Săptămâna Internaţională a Educaţiei, o felicit din inimă pe doamna Brezniceanu pentru înfiinţarea Şcolii Montessori din Bucureşti. Ana Maria întruchipează principalele calităţi ale unui antreprenor: inventivitate, pasiune şi originalitate. Pentru o dezvoltare economică sustenabilă, România are nevoie de cetăţeni inovatori, creativi şi cu spirit antreprenorial.

   Astăzi, îi acordăm recunoaştere doamnei Brezniceanu pentru contribuţia sa foarte importantă la construirea României de mâine, o Românie mai educată şi cu mai mulţi antreprenori. 

   Public Diplomacy – Press Office

   U.S. Embassy-Bucharest