Meseriile noi și adevăraţii meseriaşi - la mare căutare

   Găsirea unui loc de muncă bine plătit a devenit un vis pentru adevăraţii meseriaşi. Cu toate acestea, o simplă căutare pe site-urile de recrutare a forţei de muncă scoate la iveală angajatori aflaţi în căutare de meseriaşi, alţi decât bucătari, faianţari, paznic şi menajeră, așa cum poţi găsi prin ziare sau la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Aşa se face că adevăraţi meseriaşi au acum ocazia să-şi găsească un serviciu pentru care vor fi remuneraţi cu sume considerabile, care stârnesc invidia şi unui absolvent de studii superioare cu experienţă de câțiva ani.

 

   Meserii de 2.000 de lei

   Practic, vorbim despre meserii a căror denumire îţi poate stârni râsul, dar care au devenit foarte căutate, mai ales în zilele noastre, în condiţiile în care oamenii se gândesc de două ori înainte de a alerga să-şi cumpere un aparat electrocasnic nou în defavoarea celui vechi. Este vorba despre meserii precum reparator aragaze, reparator maşini de spălat, reparator instrumente muzicale sau frigotehnist, care sunt cerute de un angajator pe site-urile de recrutarea forţei de muncă. Pentru fiecare angajat ce se dovedeşte a fi un bun meseriaş şi îndeplineşte condiţiile cerute, angajatorul este dispus să plătească un salariu lunar de 2.000 de lei, adică cu mult peste media judeţului, care presupune un câştig de 1.330 de lei. De asemenea, un alt job pentru care viitorul angajat va primi aceeaşi sumă este cel de golitor de fose septice. Foarte bine remunerat poate fi şi cel care va dovedi că este un bun dresor de câini sau un tatuator de excelenţă.

   Oferta este bine venită, având în vedere dezechilibrul actual între ofertele de pe piaţa muncii şi nevoia reală a şomerilor. Spre exemplu, potrivit datelor prezentate de AJOFM, domeniile cu cel mai mare număr al şomerilor sunt manipulant mărfuri, muncitor necalificat, vânzători, sudori, şoferi, muncitori în industria prelucrătoare, iar cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în domenii precum activităţi ale brokerilor şi asigurări, comerţ, agricultură, industria alimentară.

În prezent, Galaţiul ocupă locul cinci pe ţară în topul judeţelor cu un număr de 16.259 de şomeri, înregistrat la sfârşitul lunii octombrie. Dintre aceştia, cei mai mulți sunt simpli muncitori şi cei mai puţini sunt foşti angajaţi care au terminat o facultate.

   Marilena Dinu