"Ludic" - pe scena studentilor galateni

După o lungă perioadă de timp în care scena teatrului studenţesc din Galaţi nu a mai fost vizitată de artişti din alte centre universitare, aceast lucru s-a întâmplat de curând, atunci când au fost invitați reprezentanţii cei mai de seamă ai dramaturgiei studenţeşti. Reprezentația nu a fost doar un joc, ci trupa a arătat o apetență extraordinară către ludic. Teatrul studențesc din Iaşi care a dat reprezentația se numește chiar așa: ”Ludic”. Proaspăt întoarsă de la un festival internaţional din Italia, trupa "Ludic" a poposit pentru două zile la Galaţi, prilej cu care şi-a închegat legăturile cu Casa de Cultură a Studentilor, unde a fost întâmpinată cu drag de studenți. Pe 4 şi 5 martie, actorii teatrului ”Ludic” au performat pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi, începând cu orele 18:00. Tinerii actori au pregătit două spectacole care au încântat publicul de toate vârstele. În prima zi s-a jucat piesa "Ursul", de A.P. Cehov, care ilustrează tipologia omului interesat de avere dar care, în final, ascultă glasul inimii şi se îndrăgosteşte de femeia care îi datorează bani. În cea de-a doua zi, trupa "Ludic" a pus în scenă piesa "Poem irlandez pentru vioară şi suflet", o adaptare după John Kendrick. Piesa dă viaţă iubirii dintre o actriţă şi un scriitor, dragoste care rămâne, totuşi, neîmplinită. Cu o frumuseţe simplă şi seducătoare, cele două piese au reuşit să conducă publicul alături de personaje într-un spectacol plin de emoţii. Preţul biletului a fost de 3 lei, iar fetele au avut privilegiul accesului liber.
Teatrul "Ludic" a luat naştere în anul 1978, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, la iniţiativa profesorului Aurel Luca, absolvent al Şcolii Populare de Artă, secţia regie-teatru. Cu o activitate de aproape treizeci şi trei de ani şi unul dintre cele mai vaste repertorii, trupa reuşeşte să pună în scenă peste douăsprezece spectacole, abordând genuri diferite, şi are o activitate mai bogată chiar decât a unui teatru profesionist. Teatrul funcţionează sub cupola "Asociaţiei cutural-artistice Ludic", care are sub tutela sa teatrul "Parc Copou".
Teatrul "Ludic" se mândreşte cu numeroase participări la spectacole naţionale şi internaţionale şi cu peste trei sute de premii şi trofee obţinute prin performanţă.
Artiştii ieşeni pregătesc alte şase noi spectacole. Printre acestea se numără "Poveşti de familie", de Biljana Sbrljanovic, "Escroci în aer liber", de Ion Băieşu sau "Lecţia", de Eugen Ionescu, spectacole cu care vor participa şi anul acesta la festivalurile internaţionale din Bulgaria, Franţa, Spania sau Canada şi, de ce nu, chiar la Festivalul de teatru de la Galaţi, care va avea loc în luna aprilie.
 

Adaugă comentariu

Codul de securitate