Părinţii îşi pot înscrie copiii la școală de la 6 ani

   La Galaţi, părinţii îşi vor putea înscrie copiii în clasa zero, după data de 1 ianuarie 2012, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean. Clasele pregătitoare vor fi organizate în incinta şcolilor gimnaziale care au învăţământ primar, începând cu anul şcolar 2012-2013. Potrivit noii legi a educaţiei, de anul viitor, copiii de şase ani trebuie înscrişi, în mod obligatoriu, în clasa pregătitoare, premergătoare clasei întâi. Toate şcolile vor organiza un număr de clase pregătitoare, în funcție de numărul solicitanților.

   “Această reformă s-a făcut pentru acei 10% dintre copiii care n-au mers niciodată la grădiniţă şi ajung pentru prima dată în clasa întâi. Vorbim, în mare parte, de copiii din zona rurală. Cu cât ei vor începe actul aducaţional mai de timpuriu, cu atât rezultatele vor fi mai bune pe termen lung, inclusiv performanţele la nivelul universitar”, a declarat Doru Resmeriţă, Inspector general şcolar.

   Potrivit lui Resmeriţă, dascălii vor fi selectaţi din personalul calificat din învăţământul primar. Posturile vor fi scoase la concurs la sfârşitul anului şcolar aflat în curs.

   Domnica Negru

Adaugă comentariu

Codul de securitate