Umorul inepuizabil al lui Creangă - într-o nouă premieră a dramaticului gălățeanTeatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați prezintă, sâmbătă 15 iunie și duminică 16 iunie, la ora 19:00, ultima premieră a stagiunii 2018/2019: „Soacra cu trei nurori”.

Povestea lui Ion Creangă, adaptată pentru scenă și montată de regizorul Dan Mirea, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale – „castele” sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească –, precum și conflictul dintre vechi și nou.

„Spectactorii îl vor descoperi pe Creangă proaspăt, fresh, pentru că el, studiindu-se în școală, a picat un pic în derizoriu. Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă și mentalitatea veche la țară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la nașterea copiilor. Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea”, declară regizorul Dan Mirea.

„O montare inedită, cu toate ingredientele unei producții de succes: o poveste savuroasă, umor neaoș, muzică live și dansuri populare, costume și decoruri ce recreează fidel atmosfera satului românesc, anecdotică la superlativ, vorbe și zicători din popor și un final pe măsura adevărului ce reiese din fiecare fibră a replicilor acestui scriitor român genial”, spune despre spectacol Mona Sandu, secretarul literar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul „Soacra cu trei nurori” are o durată de o oră și jumătate și nu are pauză. Producția este potrivită pentru copii.

Biletele pentru premiera de pe 15 și 16 iunie pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului Dramatic.

După premieră, spectacolul „Soacra cu trei nurori” se va mai juca pe 22 și 29 iunie, iar bilete pentru aceste reprezentații au fost puse în vânzare pe platforma bilete.fanitardini.ro.

Soacra cu trei nurori:

Adaptarea scenică și regia artistică: Dan Mirea

Scenografia: Daniel Divrician

Coregrafia: Elena Anghel

Distribuția: Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Miranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiță), Lică Dănilă (Popa Leapșă)

Instrumentiști: Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin, George Breabăn.