Recital de poezie “Porni Luceafărul” - pe scena Dramaticului “Fani Tardini”Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați găzduiește recitalul de poezie “Porni Luceafărul”, ce îi este dedicat poetului național Mihai Eminescu la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul va avea loc marți, 15 ianuarie 2019, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, iar intrarea va fi liberă.

Recitalul se bucură de participarea extraordinară a actorului și regizorului Stelian Preda, care va susține un moment artistic de ținută.

“Este o bucurie și o onoare pentru teatrul nostru să devină spațiul de celebrare a marelui Mihai Eminescu, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa. Nu trebuie să uităm că Eminescu a avut o relație specială cu teatrul gălățean, în vremurile în care Fani Tardini clădea aici o trupă profesionistă de actori, punând bazele Dramaticului de astăzi. Invităm gălățenii la această sărbătoare a poeziei, care le va prilejui întâlnirea cu Stelian Preda, unul dintre actorii importanți ai teatrului românesc, care l-au jucat cu mare succes pe poetul național”, a declarat Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic “Fani Tardini”.