Expoziţie de tratat canicula : „101 poveşti” nude

   Fotoclubul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, condus de Nicolae Sburlan, a îmbrăcat, marţi, Sala Rondă a Centrului Cultural cu „101 poveşti” dezbrăcate, 101 fotografii nud semnate de artistul sârb Djordje Vukicevic. “Corpul uman este foarte complex şi e foarte dificil să îl transpui în imagine fără să se creeze impresia de pornografie. Trebuie să ai nişte calităţi deosebite. Vukicevic le are, reuşeşte prin umbră şi lumină să facă o fotografie nud de o calitate ireproşabilă”, a explicat Nicolae Sburlan, preşedintele Fotoclubului “Dunărea de Jos”. Aceasta este a treia expoziţie internaţională, în două luni, organizată de Fotoclubul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, iar, potrivit lui Nicolae Sburlan, ritmul alert al expoziţiilor, ce aşează pe simeze lucrări ale unor artişti din afara graniţelor României, va continua.

   “Este o expoziţie de înaltă calitate artistică, iar tema este în concordanţă cu vremea de afară. Sigur nu e ultima expoziţie pe care o organizăm,” a subliniat şi directorul Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu.

   Lucrările sârbului au venit la Galaţi prin intermediul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), al cărei este preşedinte este Ştefan Toth. Fotografiile pot fi văzute la sediul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” timp de o lună.

   Sergiu Dumitrescu şi Nicolae Sburlan pregătesc în viitor un muzeu virtual de fotografie.

   Andrei Tudosie