Oțelul tratează partida cu Ceahlăul ca pe un meci de șase puncte

   În etapa a 15-a, din Liga întâi la fotbal, Oţelul Galaţi va întâlni, în deplasare Ceahlăul Piatra Neamţ într-un veritabil derby al zonei retrogradării. Meciul se va disputa sâmbată, 10 noiembrie, de la ora 16.00, și va fi repetat la sfârşitul lunii în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României. Atacantul Marius Pena consideră jocul ca pe unul de șase puncte între cele două formaţii: ”Pentru noi se anunţă un joc important, în lupta pentru evitarea retrogradarii. Avem un moral foarte bun, după ultimile doua victorii, şi se simte foamea de rezultate în vestiarul echipei”. Viorel Tănase este puţin mai temperat, dar simte că un al treilea rezultat pozitiv ar readuce suporterii la stadion: „Este o partidă dificilă, Ceahlăul a pierdut un singur meci acasă, s-a bazat pe meciurile de pe teren propriu, până acum. Mergem să câştigăm, să ne continuăm seria bună de rezultate. Au o echipă omogenă, se anunţă un duel echilibrat. Nu pregătesc nici un meci la egal, dar, în funcţie de joc, voi vedea dacă e bun şi un punct. Tratez Cupa României foarte serios, e cel mai scurt drum către Europa, dar momentan avem meciul din campionat pe care trebuie să-l câştigăm.” 

   Directorul general, Narcis Răducan, simte că Oţelul poate şterge evoluţia neconvingătoare din acest tur de campionat prin doua victorii pe terenul celor din Piatra Neamţ: „E un prag psihologic important, jocul s-a îmbunătăţit, am acumulat şi puncte în ultima perioadă. Meciul cu Ceahlăul e o bornă importantă, întâlnim o echipă ambiţioasă, care poate încurca multe socoteli. O victorie în campionat, în faţa lor, poate fi un ascendent moral şi pentru jocul de Cupă contra lor. Mi-aş dori să câştigăm ambele partide, nu există o altă variantă pentru noi, în această dublă.”

 

   Absenţe importante la Oţelul

   Chiar dacă victoria din ultimul joc oficial, 2-0 cu Gaz Metan Mediaş, i-a pus serios pe gânduri pe nemţeni, Viorel Tănase este la rândul lui îngrijorat, însă, din cauza lotului subţire de jucători. Vor lipsi în mod cert Grahovac, Sergiu Costin, Silviu Ilie şi Gabi Paraschiv, în timp ce Punosevac şi Bruce Inkango nu sunt recuperaţi sută la sută. În aceste condiţii, este foarte probabil ca Tase să trimită şi la Piatra Neamţ, pe teren, primul unsprezece folosit cu Mediaşul.

 

   Junior solicitat la export

   Narcis Răducan a precizat şi situaţia juniorului de doar 17 ani neîmpliniţi, Alexandru Tudorie. Transferat, in vară, de presă la AC Milan, acesta doar a susţinut un stagiu de pregătire la clubul patronat de Silvio Berlusconi, după care a fost trimis înapoi la Galaţi. Acum, pe adresa clubului Oţelul a sosit o noua solicitare, de data aceasta din partea clubului Sampdoria. Cum şi aceasta face referire doar la un stagiu de pregătire în vederea unui probabil transfer, gălăţenii au declinat oferta, în ideea de a oferi tânărului jucator continuitate în pregătire la echipa sa de club, mai ales că este vorba de un internaţional de juniori care se anunţă liderul generaţiei sale. Răducan a adăugat că speră ca fiul fostului cunoscut popicar Bebe Tudorie să facă mai întâi saltul la echipa de seniori a clubului şi abia apoi să se transfere, atât in folosul lui, cât şi al Oţelului.

   Sorin Gheorghe