Marius Stan se crede în continuare stăpânul Clubului Oțelul

   La mai mult de o lună după semnarea actelor oficiale de preluare a echipei de fotbal Oțelul de către una dintre firmele afaceristului Dan Grigore Adamescu, a fost prezentată noua conducere executivă, în cadrul unei conferinţe de presă la care a ţinut să joace rolul principal primarul Marius Stan. Reamintim că el nu mai are nicio treabă cu clubul încă din luna iulie, din motive de incompatibilitate. Primarul Stan s-a băgat în seamă pe motiv de a preda simbolic ştafeta celui care l-a înlocuit la conducerea echipei, Narcis Răducan. Surprinzător, ori nu, niciun reprezentant al vechiului proprietar, combinatul ArcelorMittal, nu a fost prezent, în schimb, şi-a făcut apariţia Lucian Ciofoaia, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Acesta reprezintă TNG Group, compania miliardarului Dan Grigore Adamescu, cea care deţine 100% din acţiunile clubului. Discuţia a fost monopolizată, ca de obicei, de Marius Stan, cel care a oferit cele mai multe informaţii. Dacă, de la noul preşedinte de CA, n-am aflat niciun detaliu asupra modului în care s-a negociat trecerea clubului în patronatul TNG Group, în schimb, primarul a vorbit detaliat despre jucători, patrimoniul lăsat moştenire şi buget.

 

   "Morţii" lui Stan

   Când s-a referit la jucătorii gălăţeni, primarul a folosit termenul de morţi. După ce a repetat obsesiv acest epitet la adresa celor care au câştigat singurele trofee pentru fotbalul gălăţean, Stan a ţinut să precizeze că aceştia înteleg că se referă strict la modul cum evoluează în prezent şi, în consecinţă, nu se simt jigniţi. El a fost, de altfel, cel care a anunţat, în premieră, că Oţelul se va despărţi de majoritatea dintre jucători, în această iarnă, idee la care a subscris şi noul director general.

 

   Nimic nou sub soare

   Întrebat de buget, Lucian Ciofoaia a ţinut să precizeze că TNG Group va asigura, sub formă de sponsorizare, din partea companiei Astra Asigurări, aproximativ 60% din bugetul echipei, adică aceeaşi sumă oferită în anii anteriori de Arcelor Mittal. O dată mingea ridicată la fileu, ea a fost preluată de Marius Stan, care a ţinut să precizeze că restul sumelor vor fi asigurate din drepturile de televizare şi din sponsorizarea de la bugetul local. Teoretic, ar însemna aceeaşi bani ca în sezoanele trecute, dar practic sunt mai puţini, fiindcă vor lipsi banii care anul trecut, de exemplu, au provenit din contractul de publicitate cu...Astra Asigurări. Tot primarul s-a dovedit cel mai informat şi a ţinut să precizeze că noul patron a moştenit şi conturile clubului, cu cele câteva milioane de euro rămase din participarea în Champions League, dar şi baza sportivă Ancora.

 

   Adamescu şi fotbalul

   Singurele ocazii în care noul patron al echipei a văzut "pe viu" Oţelul au fost prilejuite de meciurile susţinute de gălăţeni pe Arena Naţională. De altfel, Adamescu, considerat unul din cei mai bogaţi români, nu pare interesat de o concurenţa în fotbal cu Becali, Paszkany, Porumboiu sau Nicolae. În schimb, Marius Stan a folosit, în permanenţă, persoana întâi, atunci când s-a referit la club. Abia spre final şi-a dat seama de gafa făcută şi a dat vina pe puterea obişnuinţei. Cum şi Dorinel Munteanu şi-a prezentat demisia la Primărie şi nu în faţa CA Oțelul, cel care teoretic administra bugetul clubului, se pune întrebarea firească:cine este cu adevărat conducătorul Oţelului?

   S.G.