După ce s-a fript cu Borș, Adamescu ar sufla și în iaurt

   După îndelungi negocieri care aproape au blocat activitatea echipei Oțelul, clubul a fost preluat de milionarul Dan Adamescu. În mod oficial, din această seară, în documente, la rubrica acționariat, fosta campioană a României are trecut TNG Group. Imediat după preluare, noul acționar și-a anunțat intențiile care, la prima vedere, par cât se poate de serioase. „Suntem mândri să ne implicăm în acest proiect şi - împreună cu managementul Clubului - să continuăm această activitate, să îi asigurăm sustenabilitatea şi să obţinem noi succese sportive. Ca investitor responsabil, abordarea noastră este pentru un proiect pe termen mediu şi lung. Dorim să mulţumim companiei ArcelorMittal Galaţi pentru implicarea de până acum precum şi suporterilor pentru sprijinul lor constant”, a declarat omul de afaceri Dan Adamescu. Gurile rele spun că suporterii echipei nu au de ce să fie prea euforici. Din câte se pare, noul patron, deși este unul dintre cei mai bogați români, nu are de gând să arunce cu bani în fotbal și să intre în competiție cu Becali sau Porumboiu.

 

   Cine este Dan Adamescu

   Dan Grigore Adamescu (62 de ani), proprietarul TNG Group, este cel de al patrulea român ca bogăție, cu o avere estimată la 950 milioane euro. Pe lângă afacerile înfloritoare pe care le are, miliardarul în lei este un obişnuit al turneelor de poker organizate în marile cazinouri din Europa. Deși declară ca jocul cu cărți nu reprezintă decât un hobby, se pare că este mai mult de atât. Noul patron al Oțelului este căsătorit și are doi copii, ambii implicaţi în afaceri.

 

   Cine este TNG Group

   TNG – Grupul Nova, acţionarul majoritar al companiei Astra Asigurări, este una dintre cele mai mari companii din România. Grupul a investit peste 500 de milioane de euro în România şi este activ în mai multe domenii. În mass-media deține Romania Liberă și revistele Hiparion, United Print și CMP, în construcții - Baumeister, în imobiliare - Unirea Shopping Center, City Business Center Bucharest și Internațional Business Center Modern, în industria hotelieră - Intercontinental Bucharest şi Grand Hotel REX Constanţa – Mamaia, în energie şi gaze - Megaconstruct și în securitate - ANS.

   Bogdan Popa