Pensionarii s-au călcat în picioare pentru prima pomană electorală din 2012

   Sute de pensionari gălăţeni s-au îmbulzit, ieri, să muşte momeala aleşilor locali, care le-au oferit, chiar în anul electoral 2012, transport gratuit pe toate traseele din oraş ale Transurb. Încă de la primele ore ale dimineţii, vârstnicii trecuţi de 65 de ani, adevăraţii furnizori de voturi, au luat cu asalt casele de bilete ale Transurb, pentru    a-şi elibera abonamentele. Pensionarii au format cozi interminabile la ghişeele de eliberare a abonamentelor, s-au îmbulzit şi îmbrâncit, precum o făceau în tinereţe, pe când îşi aşteptau laptele de la comunişti. „Am aflat că primarul ne lasă să mergem, gratuit, peste tot, în oraş, şi am venit să îmi fac abonament. În felul ăsta, o să putem să ne facem treaba unde avem nevoie. Om bun primarul ăsta al nostru. Păcat că nu mai candidează”, ne-a spus unul dintre pensionari.

   Facilitatea bătută în cuie de consilierii locali, în şedinţa din luna decembrie, i-a mai adus o bilă albă primarului Dumitru Nicolae, apreciat de o bună parte a pensionarilor gălăţeni. Semn că, în cazul în care edilul-şef al urbei va dori să se răzbune pe Dan Nica, pentru excluderea lui Nicuşor Ciumacenco din cursa pentru Primărie, va şi reuşi. Nicolae ar putea să „fure” procente bune de la Marius Stan, aşa cum l-a şi ameninţat, indirect, pe PSD-istul Dan Nica.

   Pensionarii pot, începând de ieri, să se îmbulzească în toate mijloacele de transport în comun din oraş, în goana de a-şi pierde timpul. Proiectul de hotărâre a fost votat, în unanimitate, de consilierii municipali, instruiţi bine de şefii de partide, în goana după voturi.

   Corina Dobre