Revoluționarii milogi și pesediștii de la CJ Galați te onorează cu sila ca într-o lume bolșevicăAm vrut astăzi să scap de diploma de ”Cetățean de onoare al județului Galați” și mi-au trebuit câteva ore și un efort deosebit ca să-l conving pe președintele Consiliului Județean Galați, pesedistul Costel Fotea, că nu-mi doresc onoarea roșie. Demersurile unor milogi pseudo-revoluționari gălățeni ne-au adus, pe câțiva dintre cei care au ieșit la Revoluție cu inima deschisă, să fim nevoiți să refuzăm o calitate acordată de Consiliul Județean Galați la cererea unor persoane fizice care s-au identificat drept revoluționari. Milogii Revoluției au cerut un statut pe care putea să-l acorde CJ Galați doar dacă ar fi considerat că există cetățeni care au meritul de a fi întreprins ceva benefic pentru zonă, în decembrie 1989 (foto 2). Revoluționarii milogi și pesediștii de la CJ Galați te onorează cu sila ca într-o lume bolșevică

La inițiativa unor organizații formate din pseudo-revoluționari, pușcăriași post-decembriști și gălățeni care au avut tangență cu Revoluția, Consiliul Județean Galați s-a simțit obligat să emită patru proiecte de hotărâre privind decernarea unor diplome de ”Cetățean de onoare al județului Galați” pentru câteva zeci de oameni care au avut sau nu legătură cu evenimentele din 1989. Două dintre hotărâri, fără niciun discernământ, au fost asumate de consilierii județeni liberali. Pe celelalte două și le-a asumat președintele Costel Fotea, tot fără discernământ. Pe lista liberalilor gălățeni se regăsesc și mogulii cotidianului local provenit din ziarul PCR ”Viața nouă”, Radu Macovei, Katia Nanu și Grigore Lazarovici, personaje care și-au petrecut Revoluția ascunse în Tipografia de pe bulevardul Coșbuc.

O listă prezentată de dubiosul personaj Lucian Stegaru, provenit din pepiniera securistă a PTTR(http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2634-personajul-dubios-lucian-stegaru-trage-foloase-din-autointitulata-calitate-de-sef-al-revolutionarilor-galateni.html), i-a fost băgată sub nas pesedistului Fotea, fără ca unii nominalizați să aibă habar că sunt târâți într-o asemenea aventură pesedistă. Astfel, eu am apărut, fără voia mea, pe poziția a 17-a a unui proiect de hotărâre de decernare a diplomei de ”Cetățean de onoare al județului Galați”. Onoarea nu-ți poate fi acordată de peneleu sau pesedeu! O ai sau nu! În condițiile în care inițiativa vine de la niște milogi autointitulați revoluționari și nu este o reconoaștere a comunității și a autorităților locale, nu văd de ce instituția Consiliul Județului Galați a intrat într-un joc din care, cel puțin eu, n-am putut să ies decât în urma unei cereri acceptată cu mari insistențe. Ca batjocura roșie să fie completă, cerea mea de ultimă oră, care urma să fie un amendament la proiectul de hotărâre, nici măcar n-a mai fost discutată în plenul CJ.

S.Ț.