Polițiștii gălățeni nu se mai deranjează atunci când cetățenii sunt călcați de hoțiA devenit un obicei pentru polițiștii Secției 5 să nu mai intervină atunci când sunt sesizați de gălățeni că sunt sau au fost călcați de hoți. Duminică seara, după ora 18, o familie care locuiește pe strada Domnească, în blocul plombă din apropierea Grădinii Publice, s-a trezit cu doi indivizi în balcon. Oamenii stăteau în apartamentul de la primul etaj cu lumina stinsă, atunci când au auzit zgomote provenind din balcon. Au aprins lumina și au apucat să vadă că în balconul lor se aflau doi indivizi care încercau să le forțeze ușa dinspre casă. Faptul că s-au trezit cu proprietarii față în față i-a făcut pe cei doi hoți să dispară.

Gălățenii călcați de hoți, care nu doresc să le fie făcute publice numele pentru că nu se simt în siguranță, au sunat imediat la Secția 5 de Poliție, cea care are competențe în zona lor. Nimeni nu s-a deranjat să vină și încerce să colecteze probe de genul amprentelor sau urmelor lăsate de încălțămintea celor doi hoți. Mai mult, a doua zi, locatarii călcați de hoți au făcut plângere scrisă, înregistrată la Secția 5, fără ca vreun polițist să vină și să facă o cercetare la fața locului. Asta, în contextul în care locul a devenit unul preferat pentru hoți de vreo trei ani. Ultima lovitură a fost dată acum un an, atunci când un vecin care locuiește la parter a fost călcat de hoți. Polițiștii au avut, ca și hoții, același mod de operare: adică, n-au făcut nimic pentru prinderea infractorilor. Interesant este și faptul că în zonă sunt camere de luat vederi, dar polițiștii gălățeni n-au reușit să descopere vreun indiciu folosind oportunitățile de imagine.

Disprețul polițiștilor gălățeni față de cetățenii care le plătesc salariile provine de la faptul că șefii lor sunt susținuți pe criterii politice și nu mai simt nevoia să dovedească nimic profesional. Șeful polițiștilor municipali, inclusiv al celor de la Secția 5, comisarul șef Marius Dobrea (foto), este de ani buni cărat în spate de președintele pesedeului local, Dan Nica, cel care îl așează cu mâna în funcțiile pe care și le dorește polițistul, contra servicii de natură politică și economică (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3122-politistul-marius-dobrea-a-adus-pesta-porcina-la-zoo-galati-ca-sa-nu-i-deranjeze-stupii-si-vanatoarea.html).

S.Ț.