Polițistul Marius Dobrea a adus pesta porcină la Zoo Galați ca să nu-i deranjeze stupii și vânătoareaPe 14 august a.c., toată presa națională titra faptul că pesta porcină africană a afectat Grădina Zoologică din Galați, aflată în pădurea Gârboavele. Urmarea acestui eveniment nedorit a fost că 21 de porci vietnamezi și un porc mistreț, animale care bucurau privirile vizitatorilor, au fost omorâți.

Vectorii răspândirii pestei porcine africane, în acest caz, au fost mistreți care au ajuns la Gârboavele din pădurea Miloș, aflată la câțiva kilometri, în dreptul comunei Vânători- Sat Costi. Acolo, tătic este comisarul șef Marius Dobrea, șeful Poliției Municipiului Galați, cel care îndeplinește și funcția de președinte al Clubului de Vânătoare din zonă. Polițistul Dobrea, prin Clubul de Vânătoare Galați, controlează tot ce mișcă acolo cu ajutorul paznicului de vânătoare de la Cișmelele, Miluță Drăgan, cel care are grijă și de stupii șefului, amplasați în apropierea pădurii. După cum afirmă surse din zonă, cu mai mult de o lună înainte de ajungerea pestei africane la Grădina Zoologică, în pădurea Miloș au fost găsite cadavrele unor mistreți afectați de boala exotică. Hoiturile porcilor mistreți au fost îngropate de paznicul de vânătoare, fără ca incidentul să fie raportat la DSVSA. Asta, pentru ca să nu fie deranjați stupii șefului Poliției Municipiului Galați și ca să nu le fie afectate nici partidele de vânătoare celor din clubul condus de Dobrea. Aceeași răspundere o are și șeful filialei județene a ALDE, Cristian Dima, politician care este și președintele flialei AJVPS și trebuia să știe că au fost găsiți mistreți omorâți de pestă în pădurea Miloș. După ce pesta africană a atins Zoo Galați, AJVPS s-a disculpat, prin directorul Adrian Alexandru, care a afirmat: ”Nu s-au mai găsit nici măcar urme de mistreţi în zona Pădurii Gârboavele”.

Comisarul șef Marius Dobrea, personaj aflat la discreția liderului PSD Dan Nica, în plină epidemie de pesta porcină, era avansat, pe blat, fiind înobilat și cu funcția de adjunct al șefului IPJ Galați. Omnipotentul Dobrea deține, în același timp, funcțiile de șef al Poliției Municipiului Galați, adjunct al șefului IPJ Galați, președinte al Clubului de vânătoare Galați și de soț al managerului Spitalului de Urgență Galați, funcții susținute de liderul PSD Dan Nica. Adică, e un mic Dumnezeu local, cu drept de viață și de moarte.

S.Ț.