Firma de casă a lui Dan Nica – RBx Electric – abandonează lucrările cu șanțuri și gropi neprotejateO banală lucrare de instalare a unui punct trafo, într-un părculeț de pe strada Saturn, începută de firma cu protecție pesedistă RBx Electric, a transformat zona într-una calamitată, cu șanțuri și gropi neprotejate. Dar, mai ales, cu grămezi de pământ și nisip care, l-a prima adiere primăvăratică, dau la tot cartierul praf din belșug. Lucrarea a fost începută în urmă cu o lună și jumătate, atunci când angajații firmei de casă a liderului județean al PSD Galați, Dan Nica, au trântit în părculețul dintre blocuri o ditamai groapă, care acum se dovedește supradimensionată (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3052-firma-de-casa-a-lui-dan-nica-rbx-electric-executa-lucrari-publice-in-dispretul-legii.html).

Imediat după groapa fundației postului trafo, muncitorii firmei care cotizează din greu la pesedeu s-au apucat de săpat șanțurile pentru cablurile electrice. Șanțurile, care intersectează una dintre aleile ce asigură drumul elevilor către Colegiul Cuza, au rămas neprotejate și reprezintă un real pericol de accidente. Cu toate astea, insolventa RBx Electric, firmă care are obiceiul să-și țepuiască firmele subcontractante, nu a fost nici măcar atenționată pentru ilegalitatea lucrărilor. Protecția pesedistă ține la distanță intervenția serviciului de Disciplină în Construcții, care ține de Poliția Locală, sau amenzile pe care ar fi trebuit să le aplice Inspecția de Stat în Construcții.

De altfel, RBx Electric nici nu s-a chinuit să monteze panoul obligatoriu prin lege care anunță beneficiarul și executantul lucrării, precum și termenul de execuție. Interesant este și faptul că funcționarii Primăriei habar nu au dacă firma pesedistă are autorizații pentru această lucrare.

S.Ț.