Firma de casă a lui Dan Nica – RBx Electric - execută lucrări publice în disprețul legiiLocatarii unor blocuri aflate pe strada Saturn, în cartierul Țiglina I, s-au trezit în această dimineață cu un buldoexcavator care le săpa o ”piscină” în parcul din fața geamurilor. Surpriza a fost imensă pentru gălățenii în cauză, care nu aflaseră de mutarea proiectului aqua-parc pe strada lor. Târziu, după ore de nedumerire, timp în care bărbații visau cu ochii deschiși la turistele ce vor veni să-și etaleze trupurile bronzate, iar doamnele își rearanjau bucătăriile, astfel încât să le fie mai ușor să tragă ”o geană” la tinerii musculoși, a picat și informația. Ca o adevărată pană de curent, care pică din senin, oamenii din zonă au aflat că Electrica își mută postul trafo, aflat la parterul blocului B2, în mijlocul parcului. Mișcarea în sine este benefică pentru locatarii blocului B2, dar condițiile în care se execută lucrarea lasă de dorit. Fără o împrejmuire care să avertizeze trecătorii ce se plimbă pe aleile parcului și, mai ales, fără panoul obligatoriu prin lege, care să ofere toate datele lucrării de construcție, abonatul la contracte pe bani publici, RBx Electric, își vede de treabă în disprețul gălățenilor. Firma de casă a liderului județean al PSD, Dan Nica, a săpat o groapă imensă chiar în buza aleii principale a parcului fără să asigure o protecție pentru gălățenii care trec prin zonă. Având în vedere eforturile depuse de Dan Nica pentru a face din RBx principalul furnizor de servicii pentru Electrica, pe băieții ăștia îi doare la bască de legislația privind siguranța în construcții (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/1512-un-%C8%99mechera%C8%99-ce-se-d%C4%83-ginerele-lui-nica-va-fi-uns-director-la-electrica-gala%C8%9Bi.html). Cât privește avizele pentru executarea lucrării, sunt o necunoscută pentru reprezentanții Primăriei, chiar dacă afirmă că totul este în regulă, fără a putea nominaliza vreun număr de înregistrare sau alt document care să ateste autorizația de construire.

Interesant este și faptul că, după ce protejații lui Dan Nica de la RBx Electric au cotizat la partid, inclusiv prin susținerea unor publicații fantomă, firma a început să primescă și contracte din afara sferei de instalații electrice, chiar și lucrări care au fost efectuate prin finanțări europene.

S.Ț.

         Firma de casă a lui Dan Nica – RBx Electric - execută lucrări publice în disprețul legii

L.E. În bunul spirit antreprenorial românesc, tractoriștii-electricieni de la RBx Electric au părăsit lucrarea înainte de ora 17, după ce au sudat câteva fiare pe fundul gropii, elemente care au rol de împământare. Și așa, groapa care folosește drept fundație viitorului post trafo, a fost lăsată neasigurată pe timpul nopții.

   Firma de casă a lui Dan Nica – RBx Electric - execută lucrări publice în disprețul legii