Mârlănia edilitară gălățeană progresează cu un ponton ancorat de pontonul de la Valurile DunăriiImaginația geniilor pesediste locale nu are limite, atunci când vor să improvizeze ceva pentru câștigul propriu. Așa a apărut, miercuri seara, un ponton (amenajat în grabă pentru o cârciumă de sezon) legat de pontonul deja existent de vreo cinci ani în dreptul Valurilor Dunării. La ceas de seară, forțele navale ale vicepremierului PSD Viorel Ștefan, de la Navrom&TTS, au instalat în zonă pontonul care până atunci funcționase ca anexa unui restaurant libanez, pe un alt amplasament al Falezei. Pasul, făcut de stăpânul Dunării Viorel Ștefan, vine la cinci ani după ce, cu complicitatea primarului de atunci, Marius Stan, obscura firmă pesedistă Pontic Trans montase pontonul albastru și pasarela aferentă, elemente considerate inutile la vremea respectivă (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2190-aqualand-la-gala%C8%9Bi-exist%C4%83-chiar-f%C4%83r%C4%83-ca-marius-stan-s%C4%83-o-%C8%99tie.html).

Astfel, principala cale de acces spre zona de promenadă a Dunării îi întâmpină pe gălățeni cu o soluție edilitară de excepție: un ponton ancorat de alt ponton. Este ca și cum gălățenii care se încumetă că coboare scările spre Dunăre, în loc să vadă fluviul și Munții Dobrogei, sunt întâmpinați de primarul Ionuț Pucheanu cu pantalonii în vine, postat pe pontonul de prost gust. Mai la dreapta, alte nenorociri edilitare bucură privirea gălățeanului sau a turistului rătăcit: Libertatea de beton, monstruozitate așezată pe zona protejată a falezei, și pontonul de neam prost botezat Cormoranul, urmate de pontoanele dărăpănate ale finului lui Durbacă.

Interesant este faptul că reprezentanții primăriei încearcă să paseze răspunderea în curtea APDM, companie națională care administrează o parte din malurile Dunării. Mai mult, administrația locală nu suflă o vorbă despre faptul că zona ocupată de pontoanele lui Viorel Ștefan este una protejată, prin ordin de prefect, pentru manifestări culturale și religioase.

S.Ț.

Mârlănia edilitară gălățeană progresează cu un ponton ancorat de pontonul de la Valurile Dunării