Extinderea programului ”Drop Box” pentru reînoirea vizelor de Statele Unite ale AmericiiSecția Consulară a Ambasadei SUA din România are plăcerea să anunţe extinderea programului Drop Box cu categorii suplimentare de viză, ca parte a planului nostru de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză.

Acest program permite anumitor solicitanți cărora li s-au eliberat anterior vize să le reînnoiască fără să se prezinte la un nou interviu.

Programul Drop Box pentru reînnoirea vizelor se aplică acum următoarelor categorii de viză: B1, B1 /B2, C1, C1 / D, E2, F1, F2, H4, I1, J2, O1, O2, O3, P4 și R2. (J * Nu se aplică programului Summer Work Travel).

 Solicitanții de viză care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să viziteze http://www.ustraveldocs.com/ro pagina Reînnoire Viză  pentru a afla mai multe detalii despre criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără interviu.

 Site-ul dedicat programărilor pentru interviu va propune solicitanților o serie de întrebări care să reflecte criteriile de eligibilitate pentru programul extins de reînnoire a vizelor, Drop Box. Solicitanții eligibili vor fi rugați să tipărească pagina de confirmare Drop Box și să depună documentele necesare la unul dintre birourile TNT din România. Documentele necesare sunt: pașaport (cel valabil şi cel anterior), pagina de confirmare a formularului DS-160, fotografii recente tip pașaport, chitanţa pentru taxa de viză /dovada plății, pagina de confirmare Drop Box și documentele corespunzătoare în funcţie de categoria de viză solicitată.

Vă rugăm să rețineți că acest program nu garantează eliberarea vizelor. În plus, consulatul poate cere solicitanților să se prezinte la interviu în anumite cazuri.

"Oricât de mult ne bucurăm să întâlnim solicitanții de viză la interviu, dorim să vă ajutăm să evitaţi efortul de a vă prezenta la Ambasadă, dacă nu este absolut necesar. În acest scop, programul "Drop Box" este simplu şi rapid. "- Katherine Estes, Consul General a.i.

Public Diplomacy – Press Office

U.S. Embassy – Bucharest