Mârlănia urbanistică promovată de primarul Pucheanu a ajuns și în stațiile de autobuz Cenușiul prăfuit al Galațiului este pe cale să fie spart cromatic de niște gherete metalice amplasate în stațiile de autobuz. Respectivele cadre metalice vor susține reclamele unor firme ce activează în zonă. Tarabele, care se prefigurează acum prin câteva cadre metalice, vor avea și rolul de refugiu de vreme rea pentru gălățenii care circulă cu mijloacele de transport în comun.

Faptul că firmele Transfero și Nepi au acceptat să acopere prețurile viitoarelor tarabe, pe care le vor apărea reclamele frumos colorate, nu-l exonerează pe primarul Ionuț Pucheanu de acuzația de prost gust. Primarul este cel care a ales respectivul mobilier urban după standardele sale estetice. În astfel de situații, edilul-șef trebuia să organizeze un concurs de proiecte și o comisie formată din specialiști să aleagă cea mai inspirată propunere. Un element de mobilier urban de acest gen, proiectat cu o abordare artistică, nu simplist-tehnică, poate schimba fața unui oraș prăfuit precum Galațiul.

Primarul Ionuț Pucheanu a devenit un adevărat promotor al abordărilor mârlănești în ceea ce privește mobilierul urban. Alegerile făcute de el pentru modernizarea parcului Eminescu sunt un etalon al lipsei de cultură estetică. Asta, în timp ce proiectul sculptorului Virgil Panaite zace într-un fișet al Primăriei (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2878-baiatul-de-cartier-ionut-pucheanu-ne-pregateste-o-modernizare-kitsch-a-centrului-si-a-parcului-eminescu.html).

Din seria alegerilor nefericite pentru Galați mai face parte și logo-ul plagiat după cel al orașului Porto, pe care Ionuț Pucheanu îl afișează cu mândrie pe toate actele emise de Primărie, dar și pe noile coșuri de gunoi metalice care invadează orașul.

S.Ț.