Războiul dintre APATERM și Electrocentrale înregistrează primii 10 morţi

   Disputa privind furnizarea agentului termic livrat gălăţenior, dintre PDL și PSD, este unul legat de sifonarea a banilor publici. În acest week-end, autorităţile locale au fost prinse nepregătite pentru condiţiile de iarnă instalate brusc, aşa că gălăţenii au fost obligaţi să suporte frigul din case. Şi, dacă cei sănătoşi au reuşit să se adapteze schimbărilor bruşte de temperatură, inimile cardiacilor nu au făcut faţă efortului uriaş. Astfel, medicii aveau luni un bilanţ sumbru al frigului – 10 gălăţeni cardiaci muriseră sâmbătă şi duminică.

   Primarul Nicolae nu și-a asumat nicio răspundere, dându-se indisponibil pentru discuţiile cu presa și lăsând purtătoarei de cuvânt un mesaj aruncat în silă. Cică o să se ia măsuri pentru ca măcar şcolile şi grădiniţele să primească agent termic, dar nu se ştie când. Nicolae şi-a stabilit o întâlnire, pentru discuţii cu cei de la APATERM, abia pentru azi. Nu are importanță, pentru el, că inimile altor gălăţeni cardiaci pot înceta să mai bată sau că elevii din grădiniţe şi şcoli sunt condamnaţi să prelungească îngheţul de acasă cu cel din sala de clasă.

   La rândul lor, democrat-liberalii au sărit în apărarea Electrocentrale, arătând că producătorul de agent termic primar nu a putut livra căldură către Apaterm, motivând că aceasta nu şi-a achitat datoriile, care se ridică la 70 de milioane de euro.

   De fapt, prin cele două instituţii, controlate de PSD (care a impus conducerile APATERM de-a lungul anilor), şi de către PDL (căruia i-a revenit conducerea Electrocentrale), se duce un război pe o sursă sigură de sifonare a banilor publici. Până la declanşarea scandalului căldurii, APATERM avea organigrama înţesată de servicii duble, ce desfăşurau acelaşi tip de activitate. Aici erau angajaţi membrii de partid, care urmau să asigure voturi şi să fie folosiţi în campanie. Acum, reprezentanții PDL se zbat să smulgă Apaterm din mâinile PSD, nu pentru binele orașului, ci pentru banii pe care îi pot aduce la partid.

   Reprezentanţii primăriei, ai prefecturii, oficiali din MAI (Mihai Capră secretar de stat MAI şi Liviu Grădinaru director MAI), se vor reuni vineri la Prefectură, în prezenţa presei, pentru stabili modalitatea de furnizare a căldurii în această iarnă.

   Victor Lucescu

Adaugă comentariu

Codul de securitate