Pesediștii au reușit să distrugă Tecuciul: primarul Hurdubae are doar proiectul compromiterii senatorului PSD ButunoiAl doilea municipiu al județului, Tecuciul, se îndreaptă spre un faliment garantat de ”politica înțeleaptă” a PSD. În județul cel mai depopulat din cauze economice și fruntaș într-un clasament național la numărul de asistați social, ”ciuma roșie” a pus pe chituci capitala de județ Galați și este pe cale distrugă Tecuciul.

După cum afirmă publicația locală Favor, pesediștii au sifonat tot bugetul local către firmele de partid, în timp ce în Tecuci nu s-a realizat nicio investiție notabilă, de la preluarea Primărie de către oamenii lui Dan Nica. Autorii dezastrului administrativ identificați de jurnaliștii tecuceni sunt primarul Cătălin Hurdubae (foto) și șeful său de filială, senatorul PSD Daniel Butunoi. După același scenariu petrecut în mandatul de primar al liberalului Daniel Țuchel, atunci când senatorul PSD Daniel Butunoi a avut acces la fondurile publice ale Tecuciului, povestea de dragoste pe bani dintre Hurdubae și șeful său de filială se termină cu un scandal (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2610-senatorul-psd-ionel-daniel-butunoi-falit-si-executat-financiar-pentru-firmele-sale-cap-de-lista-la-senat.html). Cătălin Hurdubae folosește, de câteva zile, site-ul Primăriei pentru a-l compromite pe senatorul PSD Daniel Butunoi, personaj aflat în grațiile lui Dan Nica și care este executat silit de două bănci pentru suma de 600.000 de euro. Astfel, după un an și trei luni de dragoste pe bugetul Tecuciului, idila dintre dintre Hurdubae și Butunoi se termină prin publicarea pe site-ul instituției publice a documentului prin care executorul judecătoresc scoate la vânzare bunurile senatorului PSD în vederea recuperării pagubei produsă celor două bănci.

Scopul luptei interne din PSD Tecuci este ca primarul Cătălin Hurdubae să pună mâna și pe conducerea filialei de partid. După cum reiese din materialele jurnaliștilor de la Favor, din cauza pretențiilor șefului său de filială, senatorul Daniel Butunoi, primarul Cătălin Hurdubae nu se putea concentra asupra relației cu protejata sa ”vrăbiuța” Silvia Perianu. Pentru ”vrăbiuță”, primarul Hurdubae a înființat un Compartiment de fonduri europene în care pompează bani publici pentru ca o firmă specializată să-i facă treaba. Mai mult, pentru cinele romantice cu ”vrăbi”, pesedistul Hurdubae plătește direct din bugetul local al tecuciului.

S.Ț.