Asociațiile de proprietari au devenit vectori de propagandă și de afaceri ai PSD GalațiPrimăria Galați găzduiește o structură administrativă, Compartimentul pentru Relațiile cu Asociațiile de Proprietari, care acționează ca o armă politică a PSD. Niciun gălățean nu a auzit de vreo acțiune de control sau de prevenție în domeniu a respectivului compartiment, fapt care să motiveze existența serviciului. În schimb, structura pesedizată a Primăriei este implicată în afaceri cu asociațiile de proprietari și, mai ales, în propaganda politică pentru ”ciuma roșie”. Ăsta este și motivul pentru care gălățenii nu vor afla niciodată cu cât au fost furați de defuncta Calorgal și prin intermediul asociațiilor de proprietari, structuri de tip comunist care au devenit și vectori de propagandă pesedistă.

Compartimentul pentru Relațiile cu Asociațiile de Proprietari este condus de două doamne pesediste, Daniela Popovici și Mihaela Petcu (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2840-primarului-pucheanu-nu-i-trece-prin-cap-sa-auditeze-asociatiile-de-proprietari-odata-cu-inchiderea-termoficarii.html). Protecția de partid și administrativă pentru cele două activiste PSD este asigurată, conform unui fost angajat al Primăriei, de directorul Ionel Burtea. Acesta, cu toate că este funcționar public, este și un personaj influent în PSD Galați. Prin această structură administrativă, asociațiile de proprietari sunt ”îndrumate” în a alege numai firmele agreate de partid pentru lucrările de hidroizolație sau izolație termică. Soțul Danielei Popovici, care este profesor de sport, este acționarul unei firme care se ocupă cu administrarea imobilelor, Asocomplex Grup SRL, firmă despre care se știe că are încheiatate protocoale de colaborare cu majoritatea asociațiilor de proprietari. Și colega acesteia, Mihaela Petcu, are legătură cu două firme, Ecoman Service SRL și Ecoman Analiz Serv SRL, care este posibil să presteze servicii bine plătite pentru asociațiile de proprietari.

În aceste condiții, primarul Ionuț Pucheanu nu dă niciun semnal că ar putea iniția un audit la asociațiile de proprietari, înainte de lichidarea Calorgal, sau că ar putea deranja viermuiala politică din Compartimentul pentru Relațiile cu Asociațiile de Proprietari.

S.Ț.