”Investitorii” de la Plaja Dunărea miros a țepari politici care caută banii la afaceriștii localiCel mai mare proiect de până acum al primarului Ionuț Pucheanu, modernizarea Plajei Dunărea, începe să miroasă a țeapă cu iz politic. Faptul că firma care a contractat lucrarea, Karan Business & Finance SRL Bucucurești, a început să caute banii pentru realizarea proiectului pe piața Galațiului poate fi indiciul că abordarea este tip țeapă politică.

Surse din mediul de afaceri local afirmă că, săptămâna trecută, Violeta Nanu, fostă candidată la locale din partea Alianței Noastre România, partidul lui Marian Munteanu, a bătut la ușa unui afacerist local și a cerut un împrumut de 6,5 milioane de euro pentru realizarea Plajei Dunărea. Omul de afaceri ar fi acceptat, inițial, cu condiția ca el să administreze afacerea și să obțină 15% din profit. Tupeul mesagerei celor de la Karan Business & Finance, Violeta Nanu, care a supralicitat și a mai dorit o sumă de bani împrumut pentru o ”gogoșerie” personală, l-a făcut pe afacerist să întrerupă orice negociere. Pe de altă parte, nici administrația locală nu pare prea fericită de mersul lucrărilor și de prețurile anunțate pentru exploatarea plajei, deși i-a îndesat proiectul în traistă firmei care nu prezenta nicio bonitate (http://www.nepasadegalati.ro/economic/2738-modernizarea-plajei-dunarea-de-6-25-milioane-euro-va-fi-facuta-de-o-firma-cu-capital-social-de-1-000-lei.html).

Faptul că fosta pedelistă Violeta Nanu este o apropiată a ex-senatorului Marius Necula, fiu al pesedeului, personaj care afirmă că este implicat într-un alt proiect turistic – Dracula Parc, este un alt indiciu că în spatele firmei bucureștene se pot afla politicieni locali. Relevant este și faptul că reprezentantul firmei Karan Business & Finance, Neculai Gălățanu, a făcut deja servicii PSD-ului local. Acesta a candidat ca independent la parlamentare, la ultimile alegeri, și a rupt peste 1.000 de voturi care ar fi mers spre dreapta politică.

La sfârșitul săptămânii în curs, atunci când a fost anuțată deschiderea obiectivului, vom vedea dacă firma care a intrat în panică din cauza lipsei banilor pentru investiția de la Plaja Dunărea va fi capabilă să prezinte gălățenilor măcar o zonă amenajată cu nisip pentru plajă.

S.Ț.