Modernizarea Plajei Dunărea - de 6,25 milioane euro - va fi făcută de o firmă cu capital social de 1.000 leiPrimăria Galați a desemnat-o câștigătoare a licitației pentru modernizarea Plajei Dunărea pe firma Karan Business & Finance SRL, din București, singura participantă la licitație, pentru o investiție de 6.250.000 de euro. Pe lângă cuvintele mărețe care au însoțit descrierea proiectului, câștigătoarea licitației și beneficiariul, Primăria Galați, nu au prezentat date transparente despre bonitatea și evoluția firmei bucureștene.

Reprezentantul firmei câștigătoare, Neculai Gălățanu, un gălățean care a cochetat cu politica locală, a refuzat să dezvăluie sursa finanțării proiectului, într-o declarație dată pentru antidotul.ro: ”Păi ce, vor acum să îi învăț cum se atrag invesitorii? Eu vă garantez că pe 1 iunie plaja va fi funcțională, cu tot cu zona de babyland. Există timp, nu e nicio problemă, dacă ai bani muți și munții din loc”. Nici datele de la Registrul Comerțului nu lămuresc situația firmei care a câștigat licitația și urmează să investească 6,25 milioane de euro. Karan Business & Finance SRL este deținută de bucureșteanca Rusu Ana – Roxana și are capitalul social în valoare de 1.000 lei. Interesant este faptul că, în 2014, investitorul care afirmă ca va moderniza Plaja Dunărea a terminat anul financiar cu pierderi în valoare de 3.168 lei, la o cifră de afaceri de 764.731 lei. Anul următor, 2015, a fost încheiat de firma Karan Business & Finance SRL cu un profit de 7.850 lei, la o cifră de afaceri de 2.036.790 lei. Datele financiare pentru anul 2016 nu apar în documentele de la Registrul Comerțului.

Pentru realizarea proiectului promis, firma despre care nu se știe nimic, va primi în concesiune pe 49 de ani terenul pe care se află plaja și va plăti o redevență lunară de 2,3 lei/mp, iar pentru construcțiile ce pot fi utilizate cu amenajări minime, aflate pe teren, valoarea redevenței lunare va fi de 5,44 lei/mp. În aceste condiții, firma bucureșteană se angajază că, la finalizarea proiectului, vor fi create 250 de locuri de muncă.

S.Ț.