Protestatarii au scos dracii din politicienii gălățeni cu simbolul cel mai urât de aceștia: carteaNu cred că există gălățean care, în cele mai negre gânduri ale sale, să-și închipuie că Eugen Durbacă, Picu Roman, Ionuț Pucheanu, Dan Nica, Florin Popa... stau în timpul liber și citesc literatură ori poezie. Sau cărți de specialitate, filosofie politică și administrație, pentru a le face gălățenilor viața mai plăcută. Cartea, ca simbol al culturii, este urâtă de politicienii români, care au nevoie de o turmă ușor manevrabilă la vot. Totodată, un electorat citit poate ușor să-l citească pe politicianul necitit. Adică, procentul covârșitor al celor pe care îi mandatăm prin vot să ne reprezinte. Singura filă la care se închină politicianul român este bancnota, cea care l-a adus în politică și căreia își dedică acțiunile.

Protestatarii gălățeni au ales, duminică seara, o formă de exorcizare prin citit. Nu cărți religioase și rugăciuni de post. Primii 15 manifestanți care au venit pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, în a 42-a zi de proteste la Galați, au avut asupra lor cărți din care au citit timp de o oră. Reprizele de citit au fost fragmentate cu momente în care protestatarii au scandat împotriva ”ciumei roșii” care a virusat România, împotriva Guvernului Grindeanu, dar și contra politicienilor gălățeni corupți. Cea mai apreciată apariție editorială ca mesaj, de la protest, a fost romanul ”Lunetistul”, al scriitorului Marin Malaicu-Hondrari (foto 2).

Obiectivul manifestanților gălățeni rămâne același de la începutul protestelor: căderea Guvernului Grindeanu, cel care a emis hoțește OUG 13. De asemenea, cetățenii gălățeni care înfruntă frigul seară de seară militează pentru o Justiție curată și pentru eliminarea politicienilor corupți de la nivel local.

S.Ț.

                                                   Protestatarii au scos dracii din politicienii gălățeni cu simbolul cel mai urât de aceștia: cartea