Peste 3.000 de protestatari au scandat ”Jos Guvernul! și ”Anticipate!” în fieful ”ciumei roșii”De la Revoluție, esplanada din fața Prefecturii nu a mai fost suprapopulată cu manifestanți. Peste 3.000 de gălățeni au protestat împotriva modului golănesc în care slugile politice ale lui Liviu Dragnea, din PSD, au trecut Ordonanța de Urgență privind modificarea Codului Penal, ieri noaptea. Încă de la începutul mitingului din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, protestatarii au cerut demisia Guvernului Grindeanu, scandând: ”Jos Guvernul!” și ”Anticipate!”. Faptul că majoritatea manifestanților au fost tineri care și-au arătat pașnic nemulțumirea față guvernanții corupți este un semn că simțul civic nu a pierit la Galați, zonă care și-a atras renumele ”orașul roșu”, pentru numărul mare de iubitori de PSD.

De altfel, majoritatea mesajelor din stradă s-au adresat partidului din care provin actorii principali care au dat, ieri, o lovitură mișelească Justiției: ”PSD, partidul Mafiei”, ”Afară-cu PSD din țară!”, ”Retrageți Ordonanța!” sau ”Jos labele de pe Justiție!”. După o oră de la începerea manifestației, gălățenii aflați în piață au ocupat pașnic strada Domnească și treptele de la intrarea în Prefectură. Clădirea guvernamentală a fost bordată cu un drapel al României adus de un grup de tineri. Au fost și gălățeni care au transmis mesaje de interes local, împotriva viceprimarului Picu Roman, personaj de o mizerie morală greu de atins, depășit poate doar de mentorul său, Eugen Durbacă.

După ora 19, manifestanții s-au pus în mișcare, pe strada Domnească și apoi pe Brăilei, cu popasuri de huiduieli la sediul PSD, la Primărie și la sediul ALDE, partidul țucălar al pesedeului (foto2). Manifestanții s-au înapoiat la Prefectură, în jurul orei 22, și protestele continuă în acord cu cele din toată țara.

S.Ț.

                                                    Peste 3.000 de protestatari au scandat ”Jos Guvernul! și ”Anticipate!” în fieful ”ciumei roșii”