Primarul Stan minte gălăţenii în legătură cu Plaja Dunărea prin intermediul Vieţii Libere   Astăzi, „cotidianul gălăţenilor” a prezentat ingenuu o manipulare legată de faptul că nu vor avea nici în această vară o plajă amenajată. Datele false sunt prezentate ca provenind de la primarul Marius Stan, fără ca acesta să fie citat. Asta, pentru că este campanie electorală(!). Autoarea articolului preia de la Marius Stan informaţia falsă că nimeni nu s-a interesat de licitaţia publică deschisă privind concesionarea plajei şi o aruncă în spaţiul public:”Iniţial, fusese stabilită data de 3 august 2015 pentru licitaţie, dar, pentru că nu s-a prezentat nimeni, municipalitatea a reprogramat data limită de depunere a ofertelor pentru 17 august 2015. Apoi a amânat procedura...pe termen nelimitat”, ne transmite primarul Marius Stan, prin „cotidianul gălăţenilor”(http://www.viata-libera.ro/prima-pagina/78102-licitatie-esuata-amanata-anulata-plaja-dunarea-ramane-inchisa-si-vara-asta).

   De fapt, situaţia se prezintă altfel decât minte public primarul Marius Stan: pe data de 29 iulie 2015, caietul de sarcini a fost achiziţionat de patronul firmei Steramir SRL, Jan Stanciu. Apoi, acesta a fost anunţat că licitaţia a fost amânată pentru o dată incertă. Mai mult, Hotărârea de Consiliu Local nr. 255, din 25 iunie 2015, cea prin care era scoasă la licitaţie Plaja Dunărea, nu prevedea modalitatea de plată a garanţiei de participare la licitaţie. În aceste condiţii, şeful Direcţiei Tehnice din Primăria Galaţi, Adrian Bucur, şi-a bătut joc de Jan Stanciu. După ce l-a trimis pe reprezentantul firmei la mai multe ghişee ale Primăriei pentru plata garanţiei de participare, în valoare de 25.800 lei, fără ca suma să-i fie încasată, funcţionarul public a schimbat regulile jocului. Adrian Bucur i-a remis participantului la licitaţie o scrisoare de confort angajantă pe care a modificat de mână suma garanţiei cerută de Primăria Galaţi. Pe data de 3 septembrie 2015, după ce licitaţia fusese amânată, firma Steramir SRL este anunţată că, de această dată, trebuie să plătească o garanţie de 100.000 lei, fără a i se indica, din nou, contul.

   Firma participantă la licitaţie prezentase toate documentele necesare, inclusiv un proiect de reabilitare a plajei intr-o perioadă de cinci ani. În primul an, firma Steramir SRL se angaja să schimbe nisipul de pe plajă şi să o doteze cu duşuri şi toalete noi. După ce i-a fost trântită uşa în nas şi licitaţia nu s-a mai ţinut, reprezentantul firmei care a achiziţionat caietul de sarcini a cerut, la începutul anului în curs (19.01.2016), să-i fie încredinţată plaja printr-un contract de comodat. Răspunsul a fost negativ şi astfel gălăţenii au ramas şi vara asta fără plaja de la Dunăre. Acum, firma Steramir investeşte la Constanţa, acolo unde a concesionat plaje la Mamaia şi la Costineşti.

   Sorin Ţiţei                                                                Primarul Stan minte gălăţenii în legătură cu Plaja Dunărea prin intermediul Vieţii Libere