Tecucenii sunt capabili să organizeze un miting autorizat împotriva abuzurilor primarului Gerhardt Țuchel

   Spiritul civic al tecucenilor îl pune în umbră pe cel al gălățenilor, asta, cel puțin, după ce o mână de oameni a reușit să obțină autorizarea unui miting împotriva primarului Țuchel. Protestul va avea loc marți, 18 august a.c., în mai multe puncte ale orașului și a fost autorizat la cererea tecuceanului Ionel Gioni Roșeț, un cunoscut activist civic din zonă. De altfel, Ionel Gioni Roșeț este singurul tecucean care a reușit să-l determine pe primarul cu apucături de dictator al urbei să-i elibereze o autorizație pentru un protest, în conformitate cu legislația în vigoare.

   Organizatorul mizează pe prezența a cel puțin 50 de tecuceni care să-și strige în stradă nemulțumirile. După cum afirmă inițiatorul protestului, Ionel Gioni Roșeț, mulți tecuceni sunt nemulțumiți de abuzurile în serie ale primarului Gerhardt Țuchel, personaj care este anchetat de DNA:”Faptul că ignoră pe toată lumea ne scoate în stradă. Avem oameni care au fost în audiență de peste un an și nu au primit niciun răspuns până acum. A închis un post de radio pe care a vrut să-l desființeze. Sunt și cazuri sociale cu iz penal: pe seama unor oameni fără adăpost au fost luate sume de bani, vezi cazul Meșca. Zilele trecute, la Bâlciul Tecuciului, s-au încasat de la mii de persoane câte doi lei, la intrare, fără chitanță fiscală. Și nu în ultimul rând, ședințele Consiliului Local, care ar trebui să fie publice, sunt inaccesibile presei locale”.

  Timp de șase ore, protestatarii își vor striga nemulțumirile față de primarul Țuchel, folosind o stație de amplificare, în fața Primăriei, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci și în alte locuri de interes public ale municipiului.

   Cu toate că și gălățenii sunt cel puțin la fel de nemulțumiți față de activitatea primarului Marius Stan, asta la nivel declarativ pe rețelele de socializare sau în intervențiile din presa locală, până acum n-au reușit să organizeze vreun miting de protest îndreptat împotriva fotbaliatorului-edil.

   Sorin Țiței