Nu mai puţin de 14 tone de deşeuri electrice şi electronice au fost colectate de la gălăţeni

   Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a colectat, în zilele de sâmbătă şi duminică, nu mai puţin de 14.000 de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice de la gălăţeni. Peste 1.000 de locuitori de la malul Dunării au înţeles importanţa colectării şi reciclării deşeurilor electrice şi au renunţat la aparatele electrice şi electronice vechi sau uzate. În jur de 150 de apeluri s-au înregistrat la numerele de telefon puse la dispoziţia cetăţenilor pentru serviciul de preluare de la domiciliu a deşeurilor electrice grele sau voluminoase. „Le mulţumim cetăţenilor şi autorităţilor locale pentru implicarea în această acţiune de colectare a deşeurilor electrice. Asociaţia RoRec nu şi-ar putea îndeplini misiunea asumată fără ajutorul lor. Comunitatea gălăţeană merită să trăiască într-un mediu curat şi civilizat”, a declarat Dragoş Gorun, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Gălăţenii care au ales să se debaraseze de aparatele electrice şi electronice au participat la o tombolă cu premii, oferite de către membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Philips: un frigider, trei cuptoare cu microunde, cinci cafetiere, cinci maşini de călcat şi cinci aspiratoare. Extragerea câştigătorilor acestor premii a avut loc pe 21aprilie, la sediul municipalităţii, la ora 19.00.

   Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

   C.D.