Copiii își investesc banii de buzunar în pariuri

   Atrași de mirajul banilor câștigați ușor copiii calcă frecvent pragul caselor de pariuri cu speranța ca vor da lovitura.  Norocoși sau nu, minorii cheltuiesc banii părinților completând bilete, pariind la cursele  de  câini  sau, pur si simplu, se distrează la jocurile electronice. 

   Deși nu au voie să parieze, acest lucru fiind interzis prin lege, copiii par să fie în largul lor în casele de pariuri, iar operatorii le oferă chiar și consiliere micilor pariori. Alungarea minorilor nu face parte din lista responsabilităților postului și de ce să îi dai afară atunci când veniturile caselor se rotunjesc și din banii copiilor.

   Mai grav este faptul că părinţii sunt foarte liniştiţi ştiind că progeniturile lor sunt la şcoală, în siguranţă. Iar profesorii ori nu au habar, ori nu se preocupă de soarta elevilor lor atunci când aceştia nu sunt la ore.

   Toată această situație nu este decât o altă tristă rezultantă a societății în care trăim: părinți teribil de ocupați să-și câștige pâinea de la o lună la alta încât uită să le ofere atenție copiilor care, într-o clipă de cotitură, se pot transforma în infractori. Iar profesorii și-au pierdut demult interesul și vocația de dascăl din cauza grijilor și a salariilor de mizerie cu care sunt remunerați.  Vinovați sunt și cei care ar trebui să aplice legea  dar nu o fac pe motiv că banul tot ban este, câştigat legal sau ilicit. 

   Mihaela Sava