Bacalbaşa a comandat hărțuirea medicului Cezar Irimia pentru dezvăluirile în cazul Doboş

   Anestezistul-şef de la Consiliul Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a comandat conducerii Spitalului Judeţean o campanie de hărţuire şi intimidare la adresa dr. Cezar Irimia, medic primar obstretică ginecologie în cadrul Judeţeanului gălăţean. După ce a avut curajul să ne dezvăluie faptul că şefii din cadrul Colegiului Medicilor nu erau străini de neregulile ce se petreceau la Clinica „Hyperion”, întrucât, în ultimii trei ani de zile, conducerea Colegiului a fost sesizată de nenumărate ori, Nicolae Bacalbaşa a comandat managerului Spitalului Judeţean o anchetă împotriva dr. Cezar Irimia. Pretextul folosit de către Bacalbaşa este acela că medicul Irimia a permis ca unul dintre fiii săi, medic ginecolog rezident, să asiste la una dintre operaţiile efectuate de către tatăl său, fapt ce nu este interzis de lege. „Nicolae Bacalbaşa a transformat spitalul în moşie proprie. Dacă cineva nu i se supune, are parte numai de mizerii din partea lui. În cazul meu, a comandat o anchetă managerului Mihaela Debita, pentru că unul dintre fiii mei, medic rezident pe ginecologie, a asistat la o operaţie pe care a făcut-o tatăl său. Nu am introdus în sala de operaţie un paznic sau un om oarecare, ci un medic rezident. Legea nu interzice acest lucru. Eu doresc să fiu un model pentru copiii mei, am vrut să îi ofer un model. I-am dat echipament, bonetă, costumaţia necesară. Nu ştiu ce îmi impută, căci nu vorbeşte nimeni, nu mi se oferă explicaţii. Ştiu doar că după dezvăluirile pe care le-am făcut, acum se fac tot felul de presiuni la adresa mea. De săptămâna trecută, mă tracasează. La Revoluţie, când eu stăteam în Piaţa Universităţii, el stătea ascuns de teamă să nu fie linşat. Ei vor ca ţara să ajungă un stat de derbedei”, ne-a declarat medicul Cezar Irimia.

 

   „Bacalbaşa pleca cu anestezia din spital la Clinica „Hyperion”

   În loc să fie interesat de dezvoltarea judeţului Galaţi şi atragerea de investitori, în calitate de preşedinte al CJ, anestezistul Nicolae Bacalbaşa are alte preocupări: să comande „linşarea” medicilor care au curajul să reclame neregulile din sănătatea gălăţeană. „În cazul lui Nicolae Bacalbaşa, nimeni nu demarează vreo anchetă. Nici conducerea spitalului, dar nici vreo autoritate. El pleca din Spitalul Judeţean cu oxigen, droguri și anestezie la Clinica Hyperion, fără ca cineva să ia vreo măsură, iar acum, în cazul meu, se face anchetă pentru că am permis unui medic rezident să asiste la operaţie”, ne-a spus dr. Cezar Irimia.

   Reamintim că fosta conducere a Colegiului Medicilor, din care a făcut parte şi Nicolae Bacalbaşa, a fost bombardată, în ultimii trei ani de zile, cu numeroase plângeri, venite din partea a zeci de cadre medicale, împotriva activităţii desfăşurate de către mai mulţi doctori care colaborau cu Centrul medical „Hyperion”. Cu toate acestea, cadrele medicale din cadrul clinicii private au continuat să îşi desfăşoare activitatea după propriile reguli, chiar sub nasul conducerii Colegiului Medicilor din Galaţi, care a închis ochii şi după sesizările venite din partea unor medici din cadrul Spitalului Judeţean. Dr. Cezar Irimia ne-a dezvăluit că a semnalat, prin mai multe plângeri depuse la Colegiului Medicilor, faptul că la Clinica „Hyperion” medicina se practica după alte reguli. Asta, după ce cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” au „reparat” pacienţi, „trataţi”, iniţial, de către o serie de medici din cadrul clinicii „Hyperion”. Dr. Cezar Irimia l-a acuzat pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţului că refuza să facă anestezie pacienţilor săi, dar şi că părăsea, în timpul programului, Spitalul Judeţean pentru a face anestezie la Clinica „Hyperion”. Actuala conducere a Colegiului Medicilor a recunoscut faptul că instituţia a fost sesizată în legătură cu o serie de nereguli. Şefii Colegiului Medicilor din Galaţi le-ar fi putut ridica medicilor din cadrul clinicii „Hyperion” dreptul de liberă practică, dar au preferat, în schimb, să muşamalizeze activitatea clinicii.

   Lucian Constantin