Singurele viziuni ale lui Stan pentru ”Noul Galați”: gală de box, mall şi borduri înlocuite

   După mai bine de şapte luni de zile de la învestirea în funcţie, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, nu are un program coerent şi pertinent de relansare a oraşului de la malul Dunării. Deşi s-a plâns, în repetate rânduri, de greaua moştenire, edilul-şef al oraşului de la Mila 80 nu a avut grijă să pună la punct o strategie de dezvoltare a Galaţiului, în ciuda faptului că este înconjurat de un city-manager, doi viceprimari, dar şi de o armată de consilieri plătiţi, evident, din bani publici. Municipalitatea a fost preocupată, în schimb, să facă praf peste 1,5 milioane de euro pentru gâdilarea orgoliilor conducerii Primăriei.

 

   Noul Galaţi se rezumă la o gală de box, un mall şi borduri înlocuite

   La aproape opt luni de zile de la alegerile locale, edilul-şef al municipiului Galaţi nu a realizat nici măcar un obiectiv dintre cele promise gălăţenilor în campania electorală. Pe lângă înlocuirea şi vopsirea bordurilor din oraş, după modelul baronului local Eugen Durbacă, Marius Stan nu s-a sinchisit să schimbe cu nimic faţa oraşului. Municipiul Galaţi este la fel de prăfuit, şters şi îmbătrânit ca şi în timpul mandatului social-democratului Dumitru Nicolae. Chiar dacă nu a demonstrat că se pricepe să facă administraţie, noua conducere a Primăriei a arătat, în schimb, că este expertă în a fitui banul public. Municipalitatea a băgat nu mai puţin de 150.000 de euro în buzunarul auditorului de renume mondial – Price Waterhouse Coopers, pentru o serie de controale atât la nivelul Primăriei, cât şi la cel al societăţilor din subordinea Consiliului Local. Asta, în ciuda faptului că, la comanda edilului-şef, funcţionari din cadrul Primăriei efectuaseră deja un audit. Cel mai probabil, concluziile reale ale auditorului Price Waterhouse Coopers vor fi ţinute sub cheie, întrucât este bineştiut faptul că persoanele care ocupă funcţii-cheie în administraţia gălăţeană sunt, în mare parte, membri de partid ai PSD, PNL şi PC, adică USL. La cei 150.000 de euro, aruncaţi pe fereastră de către noua gardă din Primăria Galaţi, se mai adaugă alte 263.000 de euro (fără TVA), bani pe care municipalitatea îi va cheltui pentru organizarea Galei de Box Profesionist, care urmează să se desfăşoare pe data de 22 februarie, la Patinoarul Artificial din Galaţi.

 

   Petreceri de un milion de euro, la sfârşitul anului trecut

  Petrecerile organizate de către Primăria Galaţi, la finele anului trecut, au sărăcit bugetul municipalităţii cu nu mai puţin de un milion de euro. În ciuda faptului că city-managerul Aurel Vlaicu a declarat, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din luna ianuarie, că serbările oraşului i-au costat pe gălăţeni 489.275 de euro, documentele atestă că Serbările Galaţiului au costat nu mai puţin de un milion de euro. Asta, deoarece municipalitatea a pasat organizarea evenimentelor Teatrului Muzical „Nae Leonard”, care, la rândul său, a delegat societatea Publi Store SRL Cluj, specializată în organizarea de evenimente, să se ocupe de distracţia gălăţenilor. Valoarea contractului încheiat între Teatrul Muzical şi firma clujeană se ridică la aproximativ 930.000 de euro.

Întrebat, însă, dacă, în prezent, municipalitatea poartă discuţii cu investitori din alte judeţe ori străini, pentru a-şi dezvolta afaceri în oraşului de la malul Dunării, primarul Galaţiului a evitat să ne ofere un răspuns coerent. Semn că gălăţenii vor mai avea de aşteptat până să se poată mândri cu un oraş cu adevărat dezvoltat şi civilizat.

   Corina Dobre