Zeci de apartamente - executate silit și vândute la preţuri foarte mici

   Tot mai mulţi gălăţeni care s-au bucurat de creditul imobiliar rămân acum fără locuinţă. Şi asta pentru că, în ultimii patru ani, ratele bancare aproape s-au dublat iar proprietarii care nu şi-au mai permis să le achite au fost daţi afară din locuinţă chiar de către cei care, nu demult, le-au întins o mână de ajutor. Aşa se face că, în aceste zile, aproape toate băncile au programate licitaţii pentru zeci de apartamente. Este vorba despre locuinţe, în general spaţioase, de două şi trei camere, în zone foarte căutate de cumpărători precum Ţiglina, IC Frimu sau chiar Mazepa.

 

   Preţuri cu 30% sub nivelul pieţei

   Cel mai tentant este preţul acestor imobile. Cert este că majoritatea se vând la o valoare cu mult sub nivelul pieţei. Experţii imobiliari din Galaţi apreciază o diferenţă de 30% faţă de imobilele vândute prin agenţii sau chiar de proprietari. O ofertă avantajoasă poate fi considerată un apartament de două camere, cu un total de 50 metri pătraţi, în Ţiglina I, la prețul de 76.500 de lei. Un alt apartament, de 81 metri pătraţi, va fi scos la licitaţie de la prețul de pornire de 162.602 lei. Este vorba despre un apartament cu patru camere, în IC Frimu. O altă locuinţă, cu trei camere, de 55 metri pătraţi, este scoasă la vânzare cu 114.915 lei.

 

   Apartamente ieftine se vând şi la Fisc

   Locuinţe la preţuri avantajoase se pot cumpăra acum şi de la Direcţia de Finanţe. Spre exemplu, peste câteva zile, statul va scoate la licitaţie două apartamente, aparţinând societăţii debitoare Metal Grup Industrie, a căror preţuri pornesc de la 65.000 de lei, respectiv 108.900 de lei.

Cu toate acestea, experţii imobiliari sunt sceptici în privinţa acestor tranzacţii. Şi asta pentru că, motivează ei, piaţa imobiliară se află într-o amorţeală din cauza crizei economice care i-a lăsat pe gălăţeni fără resursele financiare disponibile pentru astfel de investiţii.

   Marilena Dinu