Primăria se laudă că a confiscat două corturi de campanie „evaporate”

   După ce a bifat o bilă albă, marţi, odată cu „expulzarea” conservatorilor Eugen Durbacă şi Bogdan Ciucă de pe spaţiul verde, întrucât cei doi politicieni şi-au amplasat, cu mâinile altora, două panouri de tip tripod pe scuarul Brăilei, miercuri, municipalitatea a dat-o în bară. Din exces de zel, reprezentanţii Primăriei au anunţat că, la solicitarea acestora, două corturi de campanie ale unui candidat la parlamentare au fost ridicate: „Primăria Municipiului Galaţi informează că au fost ridicate ambele corturi electorale pe care un competitor electoral le-a amplasat pe strada Brăilei, la intersecţiile cu strada Costache Conachi şi bulevardul Oţelarilor. Întrucât cele două corturi electorale au fost amplasate fără autorizaţie, Primăria Municipiului Galaţi a sesizat organele abilitate de Legea Electorală pentru soluţionarea situaţiei”, informează reprezentanţii municipalităţii.

 

La sosirea poliţiştilor, corturile erau deja evaporate

   Ceea ce au uitat să precizeze reprezentanţii Primăriei este faptul că poliţiştii din cadrul IPJ nu au mai găsit nici urmă de activişti de campanie în cele două locuri indicate de către municipalitate. Asta pentru că, până la sosirea acestora, cele două corturi fuseseră date deja dispărute, lucru confirmat şi de către purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici: „Noi avem plângerea înregistrată şi continuăm cercetările. Corturile nu au fost găsite, însă”.

   Se pare că cele două corturi, dotate cu dispozitive de teleportare, aparţineau candidaţilor ARD din Colegiul 7 Camera Deputaţilor, Constantin Dumitriu, şi Colegiul 3 Senat, Nicuşor Ciumacenco.

   Corina Dobre