Planuri fantasmagorice pentru „Noul Galați” – Marius Stan vrea pod peste Dunăre

   Dacă în campania electorală promitea gălățenilor un mall, un stadion și un sediu pentru primărie, acum primarul Marius Stan lansează pe piață o nouă mega promisiune: vrea să construiască un pod peste Dunăre. Deși pare mai degrabă o glumă, având în vedere campania electorală ce stă să înceapă, primarul Galațiului spune că de data aceasta discuția este cât se poate de serioasă. Stan spune că discuții preliminare au avut deja loc și acum se așteaptă, chipurile, oferte concrete: „Podul este esențial pentru Galați. Acest pod ne-ar putea aduce tot fluxul de turişti din Moldova noastră, din Moldova de peste Prut, din Ucraina, prin Galaţi, către Deltă şi către mare. Dacă avem inteligența să ne facem orașul atrăgător din punct de vedere turistic, orașul va merge către o altă direcție de dezvoltare”. În ceea ce privește locul capului de pod, primarul Stan spune că va fi amplasat la Galați și nu la Brăila așa cum studiile anterioare recomandau.

 

   Minte de îngheață Dunărea

   Deși s-a ferit să avanseze termene concrete, Marius Stan ar vrea ca proiectul să se finalizeze în cel mult cinci ani, printr-un parteneriat public-privat. „Este mai mult decât un deziderat. Rămâne să vedem cine ne va face oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, pentru că nu putem să facem cu banii noștri”. Ideea construirii unui pod peste Dunăre a fost lansată în 1995, iar la alegerile din 1996 a fost una dintre promisiunile ce au asigurat PDSR-ului păstrarea puterii locale. De atunci, la fiecare patru ani, politrucii gălățeni au tot lansat minciuni gogonate cu privire la construcția unui pod peste Dunăre.

 

   Promisiuni în așteptare

   Dacă proiectul podului peste Dunăre va fi concretizat sau nu rămâne de văzut. Până atunci, însă, Stan are de onorat câteva promisiuni făcute în campania electorală, respectiv un sediul pentru primarie, un mall și un stadion. „Sediu pentru primărie s-a găsit și avem și bani pentru renovarea clădirii, iar în ceea ce privește mall-ul sunt câteva firme cu care am purtat deja discuții. Trebuie să alegem varianta cea mai bună. Stadionul îl vom face, vă pot arăta și o schiță, dar nu e bine. Pot doar să vă spun că stadionul va muta un pol de greutate al orașului pe zona aceea. Vor fi alei pietonale, parc și restaurante. Se poate face și mai repede de doi ani”, a spus primarul liberal.

   Sergiu Damian