Ana Meşterului Manole este zidită într-o groapă de pe strada Nicolae Bălcescu

   Pentru cei care nu cunosc povestea Meșterului Manole, o pot vedea pe viu la lucrările care sunt efectuate pe strada Bălcescu de firma de casă a Primăriei Galați, Vega 93. Se împlinesc circa doi ani de când respectiva strada a devenit un șantier continuu. Spre disperarea șoferilor și a locatarilor, pe această stradă se fac în permanență lucrări, fie de frezare, fie de asfaltare a carosabilului, fie de schimbare a reţelelor de apă şi canalizare. Rezultatul este de-a dreptul dezastruos: denivelări la tot pasul, carosabil cârpit, tranşee, borduri schimbate doar pe alocuri.

 

   Peticeli de 1,7 milioane de lei

   Bătaia de joc şi lentoarea cu care se lucrează este cu atât mai mare cu cât Vega 93 primeşte de la bugetul local, pentru cârpelile de pe Bălcescu, 1,7 milioane de lei. După ce, pe 26 iunie, în carosabil a fost săpată o ditamai groapa pentru a se lucra, chipurile, la conductele din subteran, la nici măcar o lună s-au săpat din nou tranșee. Culmea, exact în același loc, la aceeași conductă și de către aceeași firmă.

 

   Primăria nu vede și nu aude

   În timp ce pe o stradă din buricul târgului se sapă de două ori în același loc şi se asfaltează cu încetinitorul, Vega 93 încasează nestingherită bani publici. Lipsă de interes este şi din partea Primăriei Galaţi, care îi găseşte vinovaţi tot pe contribuabili, nicidecum pe nașul Istrate. „Au fost racorduri făcute abuziv de unii locuitori, lucrări improvizate care au făcut ca apa să se infiltreze sub carosabil, provocând acele prăbuşiri de şosea. A trebuit să luăm strada de la un cap la altul, ca să facem toate racordurile, astfel încât, după ce vom pune covorul asfaltic, să nu se mai întâmple minunile care s-au întâmplat”, a spus Marius Stan, primarul municipiului Galaţi. Nicio vorbă, însă, depre bătaia de joc cu care se lucrează. Despre faptul că lucrarea a început în martie şi ar fi trebuit să se termine în luna mai. Sau ce penalităţi va plăti constructorul pentru fiecare zi de întârziere.

   Sergiu Damian