Hăul căscat pe strada Oltului face concurență gropii de la Elice

   Treabă proastă pe bani mulți, aceasta pare să fie deviza după care se ghidează constructorii care licitează pentru lucrări edilitare în oraș. Cel mai elocvent exemplu este lucrarea de mântuială făcută în urmă cu aproximativ un an pe strada Oltului, din Micro 17, investiție ce a costat circa 400.000 de euro. După două zile de precipitații, asfaltul s-a prăbușit din senin pe această stradă, făcând imposibilă circulația în zonă. Prăpastia din asfalt are un diametru de peste 10 metri și o adâncime de opt metri și se întinde dintr-un trotuar în altul. Traficul în zona restaurantului Cina, între intersecțiile Oltului cu străzile Jiului și Mioriței este complet blocat și a fost deviat pe căile adiacente. De suferit au avut și mașinile de tip maxi taxi, care trebuie să ocolească pe străduțele de cartier pentru a-și continua traseele stabilite.

   Strigătoare la cer este nepăsarea crasă a autorităților. Deși groapa a apărut în jurul orei 9.00, nici după o oră de la producerea incidentului, primarul Dumitru Nicolae nu afost înștiințat de oamenii săi. Culmea, chiar și după ce a fost informat de ziariști, edilul șef a luat totul peste picior: „Și la Brăila este una la fel de mare. Ce vor face ei, facem și noi”. Totuși, după câteva insistențe, Nicolae a catadicsit să ceară câteva lămuriri directorului Direcției Tehnice din cadrul Primăriei, care și-a amintit vag că lucrările de pe Oltului au fost executate de firma Vega. Din câte se pare, lucrarea prevedea doar modernizarea covorului asfaltic, nu și înlocuirea rețelei de canalizare.

   Cât va dura noua poveste este greu de spus, mai ales că nimeni nu se va apuca prea curând de treabă. Până în momentul de față, singura explicație oferită de Primărie este că surparea a fost cauzată de o conductă de apă, veche de peste 25 de ani, care s-a spart. Aceasta trebuie înlocuită, nu înainte de a asigura pereții gropii, astfel încât să nu se producă alte evenimente neplăcute. Cel mai probabil, noua surpare apărută pe strada Oltului va avea viață, lungă asemeni hăului căscat la Elice, care a devenit obiectiv turistic pentru cei care ies la o plimbare pe Faleza Dunării.

   Sergiu Damian