Fără Penali în funcții publice - începe strângerea de semnăturiVă mulțumim pentru interesul acordat inițiativei cetățenești de modificare a Constituției "Fără Penali în funcții publice". 
Inițiativa a primit avizul pozitiv al Consiliului Legislativ și a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă undă verde pentru strângerea celor 500.000 de semnături în următoarele 6 luni. 
Startul oficial al campaniei a fost sâmbătă, 31 martie. Voluntarii USR, partidul care a lansat inițiativa cetățenească ce a adunat deopotrivă personalități publice și membri ai societății civile, vor fi în stradă și la corturile dedicate în fiecare oraș-reședință de județ și nu numai pentru a strânge semnăturile necesare. 

Alătură-te inițiativei și ajută-ne să scăpăm de penalii din funcții publice! 

Pentru a strânge cele 500.000 de semnături avem nevoie de ajutorul a mii de voluntari! Pentru a ne ajuta, descarcă lista de semnături de pe site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro, imprim-o în format A4 doar față. Completează listele cu rigurozitate, de mână cu pix albastru, indicând toate datele așa cum apar ele în cartea de identitate a semnatarului, ca în exemplul de aici și cere-i acestuia să semneze. Îți sugerăm să ceri semnături de la familie, prieteni, vecini, colegi pentru a avea un impact cât mai puternic. 

ATENȚIE: Pe o listă NU pot semna persoane din localități diferite (indiferent de județ). În cazul Bucureștiului pe o listă NU pot semna persoane din sectoare diferite. În caz contrar lista este anulată. În partea dreapta-sus a listei, după ce completezi localitatea (fie municipiu, oraș sau comună) trebuie să tai variantele incorecte. Exemplu: 

Lista susținătorilor cu domiciliul sau reședința în județul Alba - Mun./Orș./Com.Alba Iulia

Lista susținătorilor cu domiciliul sau reședința în județul Hunedoara - Mun./Orș./Com. Aninoasa

Lista susținătorilor cu domiciliul sau reședința în județul Cluj - Mun./Orș./Com. Iclod

Listele NU pot fi completate de persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani. 
Te rugăm să NU completezi subsolul listei.
Acest lucru se face doar de către persoana împuternicită de președintele comitetului de inițiativă. Completarea subsolului listei de semnături de o altă persoană decât cea împuternicită duce la anularea listei. 
Persoanele din diaspora pot completa lista doar cu datele din cartea de identitate românească și trimite lista prin poștă la adresa indicată de noi din județul tău de origine (lista cu adrese este disponibila aici). Îți reamintim că dacă și alți prieteni din diaspora doresc să semneze, este necesar să întocmești o listă separată pentru fiecare localitate (municipiu, oraș, comună). 
Urmărește voluntarii USR care vor strânge semnături. Găsești mai jos datele de contact, adresa și pagina de Facebook unde puteți vedea evenimentele organizate de USR pentru strângerea de semnături. 
Orice semnătură contează. Contăm pe implicarea ta! 

Inițiativa cetățenească de modificare a Constituției

"Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării." 

Inițiativa a fost lansată de USR la sfârșitul lui 2017 și reunește personalități publice și membrii ai societății civile, precum avocatul Mihai Badea, filosoful și eseistul Mihai Șora, filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu, pianistul Dan Grigore, juristul și membrul GDS Eugen Vasiliu, activistul civic Valeriu Nicolae, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu, membrii grupului "REZISTENȚA" Oana Negru și Mihai Tudorică, reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius. 


Echipa "Fără Penali în Funcții Publice”