Gala Premiilor Participării Publice - o gală despre rezultatele pozitive ale implicării civice pentru comunităţi  An de an la Gala Premiilor Participării Publice reușim să (re)descoperim puterea oamenilor: fie că aplaudăm un grup de cetățeni care a convins primarul să asfalteze o uliţă, fie o organizație care a reușit să schimbe o lege. Pentru că lucrurile în jur nu par a ne da motive de optimism, avem nevoie de o doză de inspirație și elan. O vom avea pe 19 aprilie, la ediția a IX a Galei.

Cetăţenii, grupurile civice sau organizaţiile care în 2017 au contribuit la schimbarea unor decizii publice în beneficiul comunităţilor din care fac parte, se pot înscrie până pe 15 februarie la cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor Participării Publice. Sunt binevenite să se înscrie și instituțiile statului care au consultat comunitățile înainte de a lua decizii pentru ele.

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, organizatorul evenimentului, îi va premia, pe 19 aprilie, pe oamenii şi organizaţiile care au influenţat procesul decizional şi au contribuit astfel la rezolvarea unor probleme din jur precum: lipsa de echitate şi nedreptăţile la adresa cetăţenilor din sistemul de sănătate sau educație, măsurile iresponsabile şi abuzive care vizează mediul înconjurător, lipsa de tranparenţă decizională în modul în care se cheltuiesc banii publici sau în legătură cu decizii care au impact major pentru cetăţeni aflaţi în diverse situaţii de vulnerabilitate. Oamenii premiaţi la Gală şi-au mobilizat din proprie iniţiativă comunitatea pentru a convinge primarul să cureţe sursele de apă din localitate sau să nu amenajeze o groapă de gunoi aproape pe casele oamenilor. Asociaţia elevilor din Constanţa au determinat Ministerul Educaţiei să ofere gratuitate pentru manualele elevilor de clasa a X-a şi a XI-a.

“Anul trecut Gala a fost despre toţi acei oameni care au curajul de a aprinde lumina în comunităţile lor, atunci când nedreptăţile legislative şi bezna decizională au impact negativ asupra diverselor comunităţi. În 2018 vrem să vorbim despre solidaritate, ca sursă de putere şi capacitate colectivă.Ne dorim ca şi prin evenimentul de anul acesta să construim un spaţiu pentru promovarea celor mai tenace şi curajoase iniţiative civice din România şi totodată să avem o experienţă de inspiraţie, învăţare şi conectare între activiştii vizibili în spaţiul public în ultimul an şi diverşii iniţiatori de campanii civice mai puţin vizibile din Bucureşti şi din ţară.” Oana Preda, director Executiv CeRe.

Adaugă comentariu

Codul de securitate