Comunitatea ”Curățăm Galațiul” strânge haine pentru persoanele fără adăpostÎn sezonul rece, dramele de lângă noi, ale oamenilor străzii, se accentuează. Examenul iernii, cu frigul, umezeala şi imperativul hainelor groase, e greu de trecut de cei mai vulnerabili dintre noi. Experienţa ne arată că pentru unii, uneori, acest test al frigului e chiar de netrecut.

Comunitatea Curăţam Galaţiul, iniţiază o campanie prin care îndeamnă gălăţenii să-şi doneze hainele pe care nu le mai poartă pentru a-i ajuta pe oamenii străzii să facă faţă sezonului rece. Timp de 4 zile, de joi 23 noiembrie, de la ora 9, până duminică 26 noiembrie, ora 12, în părculeţul din fața Complexului din Ţiglina 1, gălăţenii sunt invitaţi să facă o faptă bună dăruind hainele de care nu mai ai nevoie.

Pe parcursul campaniei, în fiecare zi, comunitatea Curăţam Galaţiul va colecta hainele donate pentru a le distribui persoanelor fără adăpost. La punctul de colectare sunt aşteptate pungi sau saci cu pulovere, geci, pantaloni, mănuşi, căciuli, fulare, şosete, încălţăminte groasă, şi alte lucruri care pot asigura o protecţie împotriva frigului.

Anul trecut, în cadrul unei campanii similar, au fost sprijinite să înfrunte iarna persoanele găzduite de la Centrul pentru Persoane fără adăpost. Centrul este ultima speranţă a celor care locuiesc pe străzi, atunci când vremea permite.

Pentru a venii în ajutorul persoanelor cu probleme de sănătate sau care din motive întemeiate nu se pot deplasa la punctul de colectare a donaţiilor, vă punem la dispoziţie adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., acolo unde puteţi solicita ridicarea donaţiilor de la scara blocului în care locuiţi. (Pentru o bună colaborare emailul trebuie să conţină numele, adresa completa, şi numărul de telefon)

Membrii comunităţii Curăţam Galaţiul așteaptă gălăţenii de bine şi în acest an să se alăture acestui demers cu deschiere şi generozitate.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/2041747226060335/