Gălățenii au uitat repede de ”țopăiala fiscală” a ciumei roșii pe nervii și salariile lorDoar vreo 40 de gălățeni au simțit, duminică seara, că sunt îndreptățiți din punct de vedere civic să protesteze împotriva măsurilor aberante de modificare a Codului Fiscal luate de guvernul PSD. De fapt, toți cei aflați pe platforma Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției s-au manifestat împotriva modificărilor pe care ciuma roșie dorește să le aducă ”legilor Justiției”. Niciun sindicalist gălățean nu a simțit nevoia să iasă în stradă și să-și strige în gura mare nemulțumirile față de ”țopăiala fiscală” pe care pesediștii au prezentat-o ca pe o ”revoluție” a Codului Fiscal. Protestatarii, cu câțiva în plus față de cei care manifestează în fața prefecturii de aproape 300 de zile, au scandat împotriva lui Dragnea și a partidului aflat la putere: ”Nu vrem să fim o nație de hoți!”, ”Cine fură-violează, PSD eliberează!”, ”Guvern de secretare și nulități penale!”, ”Șobolanul cu mustață cum se fură ne învață!”, ”Dezvoltare, nu pomeni electorale!” sau ”Parlament de hoți și de mafioți!”.

Din păcate, civismul la Galați este un fel de moft care se manifestă doar atunci când protestatarii ”sunt dați la televizor”. Altfel, din convingere civică, gălățenii ies în număr foarte mic în stradă. Asta, doar atunci când văd că în alte orașe cetățenii se mișcă în număr foarte mare.

Confuzia civică în care trăiesc gălățenii, ”călăriți” de aproape 30 de ani doar de ciuma roșie, fapt care i-a adus municipiului de la Dunăre și supranumele de ”orașul roșu”, dă naștere și la situații ilare: protestatarii care stau zi de zi în piața Prefecturii au postat astăzi, pe Facebook, fotografii cu manifestația de duminica trecută, atunci când au fost în jur de 500 de participanți.

S.Ț.

1 Comentarii

Citat Postat de: Gheorghe Silvestru | 13-11-2017 18:40
Noi cetăţenii suntem persoanele cele mai importante din constituţia şi legile acestei ţări. Cei pe care îi alegem sau sunt numiţi politic, toţi aceştia sunt plătiţi de noi pentru ne servi şi pentru a fi în serviciul nostru. Şi nu noi suntem în serviciul lor.
Fiecare om care respectă legile şi îşi plăteşte taxele are şi profesiunea de cetăţean, are o obligaţie morală să participe la alegeri, să sancţioneze prin vot politicienii care i-au înşelat aşteptările şi nu şi-au respectat promisiunile.
Noi cei minţiţi şi înşelaţi NU trebuie să fim pasivi şi indiferenţi, NU trebuie să ne lăsăm cuprinşi de lene socială.
NU TREBUIE SĂ FIM NEPĂSĂTORI. TREBUIE SĂ NE PESE ! În acest mod suntem responsabili ACUM ŞI AICI, dăm seama de faptele noastre înaintea conştiinţei noastre, înaintea comunităţii din care facem parte şi înaintea urmaşilor noştri.

Adaugă comentariu

Codul de securitate