Salariații bugetari sunt principalii perdanți ai manevrei politice numită „transferul contribuțiilor”În baza seriilor de analize efectuate asupra impactului legii salarizării, Federația „Solidaritatea Sanitară” constată public că salariații din sectorul bugetar sunt principalele victime ale manipulării politice numită „transferul contribuțiilor”. Dovada cea mai simplă o constituie faptul că mutarea contribuțiilor va anula mult trâmbițată creștere a salariilor bugetarilor cu 25%, transformând-o într-o mare scamatorie politică, scopul acesteia constituindu-l dorința de a genera iluzia respectării programului de guvernare.

Transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului înseamnă de fapt adoptarea a două măsuri ce constituie exact inversul promisiunilor electorale vândute prin intermediul programului de guvernare: modificarea definiției salariului de bază și creșterea impozitării generale asupra salariului. Falsificarea politică a noțiunii de salariu nu poate fi prezentată ca o creștere salarială. Indiferent de acuzațiile unora dintre politicieni, majoritatea salariaților sunt mai competenți în calcule matematice decât ei.

Considerăm greu de înțeles tăcerea complice a multora dintre federațiile din sectorul bugetar în fața acestei manevre politice care afectează interesele tuturor bugetarilor. O grevă generală a sectorului bugetar este sancțiunea firească ce ar trebui aplicată politicienilor aflați la guvernare care încearcă impunerea acestei agende fiscale ce intră în totală contradicție cu angajamentele pe și le-au asumat față de salariați. Mulțumim confederațiilor sindicale pentru că au înțeles să se alăture luptei declanșate de Federația „Solidaritatea Sanitară” încă din prima parte a acestui an împotriva transferului contribuțiilor!

În acest moment credem că există doar două variante oneste: fie o creștere reală a salariilor bugetarilor cu 25%, fie recunoașterea incapacității de a onora o promisiune electorală fără acoperire (cu consecința politică firească). În ambele cazuri este necesară renunțarea la transferul contribuțiilor. Soluția n-o constituie distorsionarea realității pentru a o face să se potrivească cu programul de guvernare, așa cum încearcă Guvernul, ci adecvarea actului de guvernare la structura realității.