Opriți corupția care distruge Pădurea AmazonianăCod roșu! Brazilia încearcă să vândă porțiuni uriașe din pădurea protejată a Amazonului unor oameni de afaceri corupți, în scopul mineritului, al exploatării cărbunelui și al agriculturii – ultima porțiune vândută era cât jumătate din Germania!
Dar există o cale de a-i opri. Guvernul este deja în criză, având de suferit din cauza unor cote de aprobare din partea populației incredibil de mici și aflându-se sub foc continuu din partea mass-media, inclusiv pentru afacerea coruptă a vânzării Amazonului.
Săptămâna asta, Președintele Braziliei se pregătește să participe la Adunarea Generală a ONU și va încerca să obțină sprijinul presei la nivel global, pentru a reduce la tăcere vocile critice de acasă. Hai să-i stricăm planurile aducând la New York o petiție cu un milion de semnături și organizând un eveniment care să ocupe primele pagini ale ziarelor, și să-l trimitem astfel acasă cu o singură opțiune pentru salvarea carierei sale politice: încetarea distrugerii Amazonului. 
Nu lăsați Brazilia să distrugă definitiv Amazonul!
Pădurea Amazonului este un miracol al vieții. Adăpostește una din zece specii de pe Terra, produce mai mult de 20% din oxigenul nostru, iar schimbările climatice nu pot fi oprite fără ea.
Dar în prezent, acest ecosistem esențial și comunitățile indigene pe care le adăpostește plătesc prețul pentru un joc politic murdar. Președintele Temer vinde porțiuni de pădure pentru a câștiga favoruri politice din partea oamenilor de afaceri influenți și a membrilor Congresului. Are nevoie de protecție din partea lor pentru că este în mod notoriu lipsit de popularitate și anchetat el însuși pentru fapte de corupție!
Oamenii de știință spun că asemenea acțiuni ar putea împinge întregul Amazon într-o criză de proporții catastrofale – avertizând că întregul ecosistem forestier s-ar putea prăbuși!
Brazilia se va afla în lumina reflectoarelor, fiind statul care deschide întâlnirea liderilor ONU peste câteva zile, iar noi vom face tot ce ne stă în puteri la New York pentru a aduce protecția Amazonului pe primul loc pe agendă ori de câte ori apare Temer. Peste 900 000 de brazilieni au semnat deja – hai să susținem campania lor masivă. Semnează acum: 
Nu lăsați Brazilia să distrugă definitiv Amazonul!

Membrii brazilieni ai Avaaz au mai înfăptuit miracole și în trecut – i-am ajutat la susținerea primei reforme radicale anti-corupție și la prinderea celui mai „de neatins” politician care încercase să se blindeze împotriva tragerii publice la răspundere. Acum, au construit una dintre cele mai mari campanii naționale pe care am văzut-o vreodată – așa că hai să îi dăm o dimensiune globală și să salvăm Amazonul!
Cu speranță și hotărâre,
Diego, Laura, Flora, Nana, Carol și ceilalți membri ai echipei Avaaz